Toegenomen animo voor studentenverenigingen

Amand Keultjes 1 sep 2020 / 13:26 uur

De toegenomen belangstelling voor studentenverenigingen heeft een weinig nobele reden: Nederlandse rijkeluiskinderen komen eigenlijk niet om te studeren naar de universiteit, maar louter en alleen om er orgastisch te feestebeesten, bij voorkeur met jongelieden van hun eigen soort.

Door de ingestelde coronabeperkingen voor de reguliere cafés en clubs staan de barfaciliteiten van de studentenverenigingen ineens volop in de belangstelling, want deze besloten instellingen vliegen niet zelden nog steeds onder de radar, zeker in Delft, waar studentenpartij STIP in het college van B&W zit.

Drommen studentenuitgaanspubliek

Er zijn inmiddels in mijn ‘gewone’ woonwijk Westlandhof maar liefst drie stiekeme studentenuitgaansgelegenheden, zoals stomtoevallig bleek toen ik mijn wijk op Google Maps bekeek. Eén zo’n etablissement staat ook vermeld op een commerciële reclamesite. De rol van studentenetablissementen die niet aan de weg zichtbaar zijn, maar wel te vinden op het internet, is evident duidelijk toegenomen.

Dat lijkt mijzelf duidelijk geen goede zaak, want zulke stiekeme tenten onttrekken zich niet alleen aan controle op naleving van de coronavoorschriften, maar duiken daarbij ook nog eens op in wijken die niet berekend zijn op drommen studentenuitgaanspubliek.

 

Reageer op artikel:
Toegenomen animo voor studentenverenigingen
Sluiten