Goed(kop)e voeding

Toni Massaar 29 jul 2020 / 10:00 uur

Ik lees net met verbijstering een artikel waarin staat dat je corona het hoofd kan bieden door gezond te eten. Dat zou het eerste kunnen zijn dat men kan doen om enigszins te voorkomen dat je heel ernstig ziek wordt na een besmetting, of dat je überhaupt ziek wordt.

Gezond eten. Dat klinkt makkelijk. Niets is – helaas – minder waar. Wie nu het verplichte winkelwagentje voortduwt door de supermarkt komt al gauw bedrogen uit. Het is geen geheim dat een krop sla meer kost dan een twintigtal-tellende verpakking met frikadellen. Misschien wordt het eens tijd om de verse groenten iets goedkoper te maken. Zo snijdt het mes ook aan twee kanten; de boeren raken hun oogsten makkelijker kwijt en de prijs is eerlijker. Is het dan ook niet verstandiger om die doos frikadellen met een keer of wat duurder te maken? Zo voorkom je ook dat mensen te makkelijk grijpen naar fastfood, en kan je als regering werken aan een gezondere samenleving.

Natuurlijk kost dat geld. Maar de gevolgen van (te) veel fastfood ook. Zeker als dat de vatbaarheid voor dat verdomde virus bevorderd. Denk ook eens aan hoe gezonder eten bij kan dragen aan bijvoorbeeld minder obesitas? Minder hart- en vaatziekten? En dit zijn nog maar twee voorbeelden.

Of is gezonder leven alleen weggelegd voor de elite?

Reageer op artikel:
Goed(kop)e voeding
Sluiten