Vermaak op maat

Jolieke van der Rest 29 jul 2020 / 09:30 uur

Laat ik nu in de gelukkige omstandigheid zijn dat ik eens in de zoveel tijd last krijg van een writer’s balloon. Zo noem ik dat, de drang om iets te schrijven en daarbij mijn fantasie en creativiteit de vrije loop te laten. Als een ballon in de lucht. Het compleet tegenovergestelde van een writer’s block dus.

Nou, zul je dan denken: ”Kind, laat je lekker gaan!” Doop je denkbeeldige pen in de inkt (lees: kruip met je laptop op schoot op de bank) en gá ervoor.” Maar helaas ben ook ik geneigd om te zeggen dat vroeger alles anders was. Makkelijker. Want… toen werd ons leven, de media, de buitenwereld niet zo langs een meetlat gelegd. Zo eentje van 1,5 meter zeg maar. En hoewel ik me nog zó stellig had voorgenomen om me daar niet door te laten leiden en mijn ballon vooral niet in die koker te willen stoppen is dat knap lastig. Verdomd lastig zelfs. Iets wat ik schaar onder de noemer: ”Denk niet aan de kleur rood!”

Terrastival

Dan maar een potje omdenken en -buigen er tegenaan gooien. Daarbij stel ik mijzelf de vraag: “Wat houdt mij bezig?” Nu is er gelukkig genoeg om mij over te verbazen. Neem nu alle nieuwe vormen van vermaak. Waar je vroeger nog simpelweg met iemand afsprak voor een drankje op het terras, een bezoekje aan de bios of etentje in een restaurant, word je voor een shitload aan nieuwe keuzes gesteld. Of je nu gaat naar een terrastival: gekluisterd aan je tafeltje dineren op 1,5 meter van de DJ booth en ondertussen je dansmoves proberen te bedwingen. Ook na vijf wijn. Of kies je toch voor een pop-up bioscoop vanuit een jacuzzi? Compleet met sangria en -hopelijk waterproof– popcorn. Wil je het toch iets rustiger aan doen? Ga dan kamperen in Nederland en huur een huisdier voor een dag in de campingwinkel aldaar.

Of… gooi het letterlijk over een sportieve boeg en kies voor suppen. De opeens super hippe variant voor mensen die waterfietsen te ANWB vinden en surfen te moeilijk. Of zoiets. Same goes for Padel: naar men zegt de ultieme kruisbestuiving tussen een tennis- en squashracket. Maar ik denk eerder aan een verkapte vorm van recreatief pingpongen en badminton. Hoe dan ook, het is allemaal maar knap ingewikkeld om te bepalen wat tegenwoordig hot is en wat not. Want je wilt toch niet uit de pas lopen? Zeker niet als dat minstens 1,5 meter is.

Reageer op artikel:
Vermaak op maat
Sluiten