Oproep tot helder nadenken

Ard Pisa 24 mrt 2020 / 06:48 uur

Daar staan we dan met z’n allen, aan de rand van de afgrond. Lamgeslagen door de keiharde confrontatie met een nieuwe realiteit. Die zo onwerkelijk en overweldigend is en die ons zo onmachtig maakt. Een doemscenario grijpt ons bij de strot en we zijn in korte tijd in een hele slechte film terecht gekomen.
Ik kijk om mij heen en zie vooral diepe angsten. Ondanks dat ik dat zelf niet voel, begrijp ik het heel goed. Niemand wil ernstig ziek worden, niemand wil doodgaan of geliefden verliezen. En ondertussen is bijna niemand bestand tegen de collectieve angst die inmiddels gecreëerd is en Nederland in haar greep heeft.

Ik voel mededogen voor mijn medemens en vind het enorm heftig om dit allemaal te zien en ervaren. Maar wat nu? Ik kan maar een ding zeggen en mensen op het hart drukken: kom los van de angst en denk helder na. Dat is wat jou nu te doen staat. Laat je door niemand iets aanpraten en doe je eigen onderzoek. Stel vragen, zoek antwoorden. Voel wat er met jou resoneert. Is het bijvoorbeeld niet vreemd dat de overheid niets zegt over hoe wij ons immuunsysteem kunnen boosten, onder andere met een hoge dosis vitamine C?

Angst is het grootste wapen tegen de mensheid en dat wordt nu volledig ingezet. Ondertussen is er ook al jaren een tegenbeweging actief van mensen op belangrijke posities die ondergronds samenwerken tegen die top van de machtspiramide. Door middel van een onvoorstelbaar omvangrijke internationale coalitie wordt er buiten ons gezichtsveld gestreden voor de rechten van de mens, voor onze vrijheid. Een ongekende operatie die zijn weerga niet kent. Ik weet en voel dat ze er zijn, dat zij bezig zijn. Elke dag volg ik hun berichtgeving en dat sterkt mij in het vertrouwen. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat het ook daarom goed is om zoveel mogelijk binnenshuis te blijven en van de straat af te zijn.

En daar staan we nu met z’n allen. Op de drempel van een nieuwe tijd en voor een essentiële keuze: kiezen we voor angst of voor liefde. Verdwijnen we in paniek of komen we vanuit het diepste van ons Zijn tevoorschijn in vertrouwen? Ook al gaat het de komende periode nog heftiger worden en verkeren we in onzekere tijden. Blijf rustig en houd vertrouwen; dát is wat wij nu te doen hebben.

Met mijn gezicht gericht naar het licht, geef ik mijn vertrouwen door. Het is aan jou wat jij ermee doet. Houd nog even vol. Steun elkaar en heb elkaar lief in deze uitdagende tijd.

Reageer op artikel:
Oproep tot helder nadenken
Sluiten