Een Telefoon of een gesprek, Metrogek

Beau Kentin 10 feb 2020 / 13:20 uur

Waar is de tijd gebleven waarin men met elkaar sprak onderweg. We lijken wel gek kijken iedereen aan maar geen gesprek. Ik vind dat we ons allemaal iets teveel afsluiten van onze omgeving en er daarom niks verandert. Naja.. veel verandert, maar niet bepaald goed.

8 uur in de ochtend en de metro is propvol. Kinderen, ouderen, werk of school. Iedereen is onderweg. Toch vind ik het gek. Geen enkel gesprek. Die luistert muziek die, die bekijkt zijn snap…gek. Ik kijk om mee heen. Blikken die vallen maar kijken gelijk weer naar benee. Een nieuwe post op Instagram of een like voor de fame. Ik kijk om me heen. Waar is het gesprek? Over het nieuws van gister of over het weer want in Nederland is dat meestal slecht. "Houd je bek", kun je jongeren horen schreeuwen die vinden dat niet gek. Ik vind het slecht. Dit is geen Nederland, maar ieder z’n gang.

Praat eens met elkaar en leer mensen kennen die je normaal niet zou aansrpeken het openbaar vervoer zou ons dichter bij elkaar moeten brengen. Niet verder van huis.

Reageer op artikel:
Een Telefoon of een gesprek, Metrogek
Sluiten