Swipen

Tim Klijn 28 jan 2020

Het was in de zomer dat ik, toch lichtelijk wanhopig gezien het feit dat ik nog steeds geen vriendin/scharrel had en mijn vrienden wel, besloot om mijn Tinderaccount nieuw leven in te blazen. Mayra, 21 jaar blonde krullen, naar rechts. Amber, 19 jaar en bruin lang haar naar rechts. Iemand waarvan ik vrij zeker ben dat het een jongen is naar links. Catfish naar links. Lotte, 20 jaar zwarte krullen naar rechts. Pling. Je hebt een match. Nice!
Na wat gesprekken over en weer over van alles en nog wat nodigde ik Lotte uit om te gaan motorcrossen. Ik heb dat nooit gedaan maar ik kon korting krijgen en het leek mij origineler en spannender dan ‘ergens wat drinken’.
Maar het leek haar he-le-maal niets. Afijn ik ben de kwaadste niet, ze wou ergens wat drinken dus dan gaan we dat maar doen. De hele week in jubelstemming. Ik had een date! Eindelijk weer eens!
De dag waarop Lotte en ik elkaar zouden ontmoeten brak aan. Ik kreeg direct een berichtje binnen. ‘Heey sorry ik weet dat het klinkt als het meest cliché excuus ooit maar het is echt waar. ik ben ziek.’
Een dag later was mijn nummer geblokkeerd. Weer een dag later had ik Tinder verwijderd van mijn telefoon. Dan maar in de echte wereld mensen leren kennen.