Nondedju

Ton Lieftink 29 nov 2019 / 08:41 uur

Fox Sports had Marco van Basten naar de nonnen in Vught willen sturen, maar hij bleek afgelopen week al over een behoorlijk beetje Duits vocabulaire te kunnen beschikken. Dat hebben de kijkers van Fox ook goed mee kunnen krijgen, toen een geluidstechnicus even vergeten was een kanaaltje dicht te draaien. San Marco wond zich zo op over het slechte Deutch van Kraay dat hij er spontaan een verboden groet uitgooide. Maar de Hollandse Zwaan hoefde hierover geen zwanenzang te houden.

Met wat excuses hier en daar wist de Gazelle er mee weg te komen. Het klootjesvolk heeft hem vergeven, datzelfde klootjesvolk dat een week eerder nog een voetbalsupporter aan de schandpaal nagelde, omdat hij in zijn “onschuld” een wegwerpgebaar maakte dat als en Hitlergroet werd geïnterpreteerd. Marco die vooral zijn vele excuses aan het aanbieden was, omdat anders zijn boek onverkoopbaar zou worden, had er ook met zijn vrouw over gehad. Zij vond hem “een beetje dom”. Ja, aan humor geen gebrek in Huize van Basten. De van Bastentjes kun je wel voor een feestje uitnodigen. Mocht Claudia de Breij op oudejaarsavond een griepje hebben, dan kun je altijd nog Marco en zijn vrouw als vervangers oproepen. Fox Sports heeft intussen een flinke straf uitgedeeld. Marco mag een week geen analist spelen en krijgt alsnog een non aan zijn broek. Non actief.

Waarvan ik dacht dat het fictie was, bleek toch een non fictief bericht te zijn. Dan heb ik het over de kleding app van Appie. “Everybody Appie”, bleken toch niet de werknemers van deze grootgrutter te zijn. De hamsterkolonie moest in nieuwe kleren worden gestoken. Tussen twee worteltjes door had het management bedacht hiervoor een app te maken. De werknemers moesten dan zichzelf via de app op een foto zetten. De foto moest bovendien genomen worden in hun ondergoed of in strak zittende sportkleding. Ik heb nog eens goed naar de bedrijfskleding van de zegeltjesfamilie gekeken en geconstateerd dat het alleen een jasje betreft. Meestal een veel te ruim lichtblauw jasje met daarin een allervriendelijkste mevrouw of meneer. Qua uurloon zijn deze werknemers al uitgekleed en dat hebben ze in de moestuin in Zaandam iets te laat in de gaten gehad. Gelukkig kunnen vanaf nu de lapjes van Victoria Secret alleen voor de partners bewaard blijven.

Eind goed, al goed. En nu jump ik eerst op mijn bike to the Albert Heijn. Iets te drinken halen voor mijzelf. Dat wordt dit keer non alcoholisch.

Reageer op artikel:
Nondedju
Sluiten