Ondanks Black Friday toch een goede dag

Lourens van 't Wout 29 nov 2019 / 11:48 uur

Black Friday.

Jeeh! het heerlijke dagje is gekomen. Black Friday 29 november 2019! Mijn mailbox puilt uit van de aanbiedingen. Zoveel kortingen het is niet te geloven. We zijn al gewaarschuwd voor neppers, maar er zitten ook echte aanbiedingen tussen. Dus als je nog wat moet kopen dan is het nu de tijd om je slag te slaan.

Ik heb alleen geen zin om al die winkels af te gaan lopen, veel te druk en dan moet ik waarschijnlijk ook nog vroeg mijn bed uit voor de echte koopjes. Dus kies ik voor de grootste winkel die ik ken, internet. In mijn mailbox blader ik door de vele aanbiedingen. De een beloofd nog een spectaculairdere korting dan de ander. Die van 10% gooi ik natuurlijk meteen weg en focus op de 40 tot 70% kortingen. Kleding aanbiedingen geven de meeste korting, maar ja ik heb niet echt wat nodig. Audio en video apparatuur bieden ook veel korting, maar ook daar ben ik al in voorzien. Koortsachtig speur ik door, ik zal toch zeker wel wat kunnen vinden? Ik zal toch niet een spectaculaire aanbieding gaan mislopen omdat ik nu even niet oplet?

Heb ook nog een mailtje van Greenpeace. Of ik “Niks” wil kopen dit jaar. Ja natuurlijk en dan al die kortingen mislopen zeker. Toch ga ik nu even verder nadenken. Ik heb eigenlijk niets nodig. En die kortingen zijn ook niet allemaal even echt. En als ik nog verder nadenk merk ik ook dat ik helemaal niet heb opgelet of wat ik eventueel wil kopen en bij wie wel voldoet aan mijn principes. Is het gemaakt ten koste van mens of dierenleed? Wie wordt er mogelijk benadeeld door de korting die ik krijg. Wie betaald uiteindelijk mijn korting? En voldoen de spectaculaire aanbieding wel aan mijn principes op milieu gebied? Miljoenen onnodige aankopen vliegen over de toonbank. Heet het daarom misschien “Black Friday”. Er ontstaat door al die hebzucht waarschijnlijk veel onnodige schade aan mens, dier en milieu, voor hen is het waarschijnlijk echt een zwarte dag.

Ik sla dit jaar wel over.

Goh, opeens is de paniek weg, mijn bloeddruk weer normaal en krijg ik een goed gevoel. Veel beter dan dat gevoel van onzekerheid door de twijfel of ik echt wel een kopje heb gehad. Mijn dag is weer goed.

Reageer op artikel:
Ondanks Black Friday toch een goede dag
Sluiten