Suïcidale wegmisbruikers

Denise Reniers 28 nov 2019 / 20:52 uur

Het is middag, je loopt door hartje Helmond terug naar het station om zo je dagje voort te zetten en ineens zie je het. Vol verbazing kijk je hoe de situatie zich verder ontwikkelt. Het is een auto die via het fietspad, je hoort het goed, het fietspad, de stoep af ploft om zo via de busbaan zijn weg te vervolgen. Is die man levensmoe hoor ik mezelf al zeggen of is het één van de vele mensen die lijdt aan dementie? Nobody knows. Wat ik wel weet is dat ik blij ben dat ik met mijn slakkentempo nog niet snel genoeg ben om direct of indirect deel uit te maken van deze man zijn capriolen.

Even verder, bij het stoplicht, zie ik tot mijn verbazing iedere fietser, iedere scooterbestuurder of iedere suïcidale lopende kerel, gewoon door het rood fietsen, scooteren of lopen, over de stoep. Ik voelde me net die kerel van de Matrix die de kogels net op tijd kon ontwijken. Het liefst had ik deze mensen verteld dat ze nog te jong zijn om mijn leven (ook hun eigen leven) zo aan een zijden draadje te laten bungelen, maar ik denk dat ik dan waarschijnlijk te horen krijg dat ik mijn ‘’bek moet houden’’ of nog mooier, dat ik de bekendste vinger van Nederland te zien krijg. Wijs houd ik mijn mond dicht en vervolg ik mijn weg naar het station.

Ik neem de intercity van Schiphol om weer in het mooie Eindhoven te kunnen bivakkeren. Aangekomen in de stad stikt het van die e-scooters, u kent ze wel, van die elektrische scooters die iedereen met zijn telefoon kan unlocken en kan gebruiken. Mits zij zelf een creditcard hebben of gebruik maken van de creditcard van hun pappie of mammie (of beide). *Miep, miep* er scheurde een e-scooter voorbij met daarop twee jongetjes die naar mijn idee nog net niet zelf een seconde geleden uit de baarmoeder geklommen waren, zo jong. Weer keek ik vol met verbazing, maar dan naar het kamikaze gedrag van 14-jarige jongetjes die aan het stuntelen waren op de scooter die ze heel duidelijk pas net ontdekt hadden. Het kan toch niet gekker worden dacht ik, 14 jaar en dan al suïcidaal! Wat nou als zij iemand aanrijden of aangereden worden? Er is dan geen verzekering die hun schade dekt. Ineens snapte ik het begrip van natuurlijke selectie. Jammer wel.

Reageer op artikel:
Suïcidale wegmisbruikers
Sluiten