Geslachtsloze lappen voor de naamloze legbatterij

Sylvia Peters 25 okt 2019

Doe ff normaal… Maar wat is nog normaal tegenwoordig? Neem nou dat hele gendergedoe. Prima, maar is het nog logisch of slaan we te ver door? Natuurlijk is het beter om niet iedereen gelijk in een hokje te plaatsen maar moeten we daar zo nodig de hele biologieles voor vergeten? Van jongs af aan leren we dat baby’s die met een gleufje geboren worden meisjes zijn en de baby’s met een uitstulping op de plek van de gleuf zijn jongetjes. Ofwel vagina’s en penissen, meisjes en jongens.

Dat er in de loop der jaren blijkt dat er meisjes zijn die zich misschien geen meisje voelen of sommige jongens liever een meisjes of helemaal niets willen zijn… Prima, maar laten we ons even bij de feiten houden, de biologische feiten. Je hebt een vagina of je hebt hem niet. Heb je hem wel dan heb je een vrouwelijk geslachtsorgaan, of je jezelf nu een vrouw voelt of niet. Dus gebruik je spullen voor vrouwelijke geslachtsorganen, zoals maandverband en tampons. Heb je een penis, dan heb je hier niets aan. Je kunt hem eventueel inpakken met zo’n maandelijkse lap, maar daar wordt niemand vrolijk van. Ook de tampons zijn niet voor de mannelijke geslachtsorganen bedoeld. Het enige gat wat de man heeft valt namelijk onder het spijsverteringsstelsel.

Dus ga weg met je gender neutrale maandverband, waarom zouden we zo ver door slaan? Is ‘Goedemorgen reizigers’ en gender neutrale toiletten niet genoeg? Nog even en dan zijn de condooms ook niet meer voor de mannelijke geslachtorganen, maar worden ze zo gender dat de man, vrouw of non-binaire persoon ze ook als badmuts moet kunnen gebruiken. Natuurlijk mag dat, maar waarom zouden we voorbijgaan aan het punt waarvoor ze in eerste instantie zijn bedoeld? Waarom mag er op het geboortekaartje geen jongentje of meisje meer staan? Omdat papa/mama, mama/mama/ of papa/papa niet het geduld hebben om de baby zelf te laten ontdekken wat ie voelt? Je zou haast op die manier in de hand gaan werken dat je jezelf moet afvragen of het wel normaal is als je jezelf volledig jongentje of meisje voelt.

Kom op zeg, zet je liever in voor andere dingen, bijvoorbeeld dat iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn. En dat doe je zeker niet door de vrouwelijke of mannelijke geslachtsorganen als onderdeel van een naamloze legbatterij te zien. Daar worden de kippen niet blij van maar de mens ook niet.