Een hele goeie

Derek Hogeweg 17 sep 2019 / 07:18 uur

Die YouTuber’s toch. Amper twintig en dan al een Amerikaanse cel van binnen gezien. Petje af hoor! Eerlijk is eerlijk, ik heb er hard om moeten lachen. Vooral om de eerste reactie vanuit de bajes: "We hebben een advocaat, een hele goeie uit Vegas". Je zou bijna denken dat ze het in scène hebben gezet, alleen al om dat een keer te kunnen zeggen.

Area 51 is een modeverschijnsel, niets meer en niets minder. Er liggen geen kadavers van aliens en ook geen uitgebrande UFO’s. Het is allemaal wat minder romantisch. De basis wordt gebruikt als testlocatie voor het leger. Er ligt gevoelige informatie, die het verschil kan maken in een oorlog. Zo simpel is het. Niet zo gek dat er serieuze waarschuwingsborden staan op een kilometer afstand van het terrein. Maar Ties en Govert, twee fanatieke vloggers, wilden toch ‘s wat anders proberen. Wat nieuws. Filmen hoe je je tanden poetst en een cheeseburger eet gaat ook snel vervelen.

Ze hadden verwacht met open armen ontvangen te worden. Door een man in een wit pak met een gasmasker op. Die dan even uitgebreid uit de doeken zou doen wat er daar allemaal precies gebeurt, achter die betonwanden met prikkeldraad. Inclusief rondleiding en kop koffie. Of ze misschien een selfie mochten maken met de alien? Waarom ook niet! "Ties en Govert: de twee helden die een interview hebben afgenomen op Area 51 en ermee weg zijn gekomen". Al tijdens de terugvlucht zouden de redacties hijgend aan de lijn hebben gehangen. Of ze als-je-blieft daar aan tafel wilden gaan zitten. Liefst dezelfde avond nog, een taxi van Schiphol naar Hilversum kon geregeld worden. "Vertel eens jongens, wat hebben jullie daar allemaal gezien?" zou Matthijs van Nieuwkerk al kwijlend vragen. Een jongensboek was geboren. "Ties en Govert en de ontdekking van Area 51", de start van een spannende reeks avonturen. De groei naar volwaardig BN’er zou zich versneld afspelen, dankzij deelname aan Wie Is De Mol?, Ranking The Stars en Temptation Island. Ties en Govert: alleen van de verdiensten als spreker konden ze al rondkomen. Nooit meer werken, allemaal dankzij één vlog.

En toen werden ze wakker. In een oranje pyama, in een grijze cel. Ergens in het grote Amerika. Een land waarvan iedereen weet dat je er niet mee moet spotten. Behalve Ties uit Linne en Govert uit Boxmeer. Die wisten dat niet. Maar gelukkig hebben ze een advocaat.

Een hele goeie.

Reageer op artikel:
Een hele goeie
Sluiten