Managers ondermijnen gezag agenten op straat

Arnold de Man 2 apr 2019

Vroegâh, toen agenten nog corrigerend mochten oorvegen, werd er minder gehuild door het blauw(?) op straat. Maar toen kwamen de managers, óók bij de pliesies en ging het mis. Want de geoorvijgden kwamen klagen bij die managers, en dat bleken mietjes die het werk van de man op straat kapodtmanageden door voor die geslagen honden op de knieën te gaan en niet de jankerds, maar hun eigen handen en voeten op straat vervolgens allerlei verwijten en dreigwarschuwingen in de schoenen (toen liepen wijkagenten nog niet op paramilitaire kistjes uw have en goed te beschermen) te schuiven. Dat de pliesie van Nederland zich omgekeerd evenredig ten opzichte van bijvoorbeeld de Rijkswacht tegen belhamelarij moest gaan opstellen, raakte zelfs tot ver buiten onze landsgrenzen bekend. En leidde tot het volgende merkwaardige voorval.
Een oude bekende van uw aller corrigeerde een kleine twintig jaar geleden een bezopen rijdende OostEuropejer die met z’n 40-tonner diesel veulstehard door HoekscheWaardsche durrepies en over dijkkies jakkerde, tussen Kiltunnel en Haringvlietbrug. Bij Numansdorp kon de doerak na een kilometers lange dollemansrit gestopt worden, waarna hij een grote muil dacht op te kunnen zetten tegen de voormalige RIjkspolitie-ijzervreters. Dus die werd corrigerend geveegd. Gevolg: hun ex-gemeentepliesie manager geworden districtschef stuurde één van de zonen van De Witt naar de bedrijfspsycholoog en promoveerde hem vervolgens naar een toezichthoudende positie. Over weggesleepte auto’s, wel te verstaan. Want de kl**dtzakchauffeur was wezen klagen over het correctiefvijgen tijdens zijn aanhouding.
Dat was weliswaar twintig jaar geleden, maar orde op straat bewaar je vandaag de dag nog steeds maar moeilijk als het pliesiemanagement onze dienders van de straat de handen maar blijft binden…