Dus ook van rechts !

Henny A.J. Kreeft 6 nov 2018

Opvallend in veel media-artikelen is dat altijd als een moslim ‘iets verkeerds’ doet, dit onmiddellijk in de categorie Terrorisme wordt gesmeten, met hoofdletter T, maar als extreemrechtse groeperingen wat ‘uitspoken’, durft niemand dat zelfde woord te gebruiken, nog niets eens met een hele kleine t.

De Volkskrant had laatst een flink artikel besteed aan rechts-extremisme en in het gehele artikel niet of nauwelijks enige sprake van terrorisme. Ik snap dat echt niet, zou het terrorisme dan alleen van moslims afkomen? Is het dan echt zo, dat de westerse wereld bang zou moeten zijn van de kreten die uitgeslagen worden door rechts-populistische partijen over de Islamisering van Nederland? Ik geloof er werkelijk geen bal van. Als de moslims in Nederland wilden dat de Islam de staatsgodsdienst zou zijn, dan was dat allang gebeurd. Dus, die kreten van uit de rechts-populistische politieke partijen zijn gewoon bullshit.

Opvallend in het artikel was de opmerking “ … De relatie onderzoeken tussen rechts-populistische partijen als Forum voor Democratie (FvD), Partij Voor de Vrijheid (PVV) en het rechts-extremisme is een riskante onderneming … “ Men mag er dus niets over zeggen over de link tussen rechts-extremisme en de rechts-populistische partijen, sterker nog, het artikel geeft aan, dat zelfs het onderzoek naar de relatie tussen beide groeperingen erg riskant zou zijn. Waar heb je dan de media voor en in dit geval ook nog de NCTV en AIVD? Juist deze laatste fenomenen zijn uitgerekend de juiste instanties die moeten aangeven wat er speelt in Nederland op het gebied van terrorisme. Maar ja, dan kom ik weer bij de 1e zin in de 2e alinea over wat is terrorisme, want het zogenaamde vrije westen vindt dat alleen het terrorisme vanuit de Islam voort kan komen. Mis dus hé !

Juist het feit dat het rechts-extremisme een voedingsbodem in de woorden van haatzaaien bij de rechts-populistische groeperingen vindt, is een veeg teken aan de wand van het westen. Maar het is ook andersom: de rechts-populisten in Europa, Nederland en het westen hebben juist die rechts-extremistische groeperingen nodig als achterban – want juist de achterban van deze politieke partijen zit in het rechts-extremisme – ondanks het feit dat de NCTV zich op de vlakte houdt “ … door te stellen dat er geen ‘wetenschappelijke consensus’ bestaat over de relatie tussen rechts-populisme en rechts-extremisme … “

Het lijkt er verdacht veel op dat de NCTV en de AIVD ‘bang’ zijn voor rechts.