Potje ouwehoeren…

Karel Kraakman 17 jul 2017

Ik ‘zit’, op: Social Media. Twitter, LinkedIn, Facebook enzovoorts.
Opvallend is, dat, indien je er een potje ouwehoert, je veel reacties krijgt. Natuurlijk gaat het, bij mij in elk geval, om zogezegd: ‘fatsoenlijk’, ouwehoeren. Zaken die bijvoorbeeld een link hebben met zoiets als de erotische kant van het menselijk leven…, om maar eens wat te noemen…, daar laat ik me 100% en gegarandeerd, niet- en nooit mee in. Mocht de politie hier dus pardoes, onverwachts binnenvallen, en mijn PC onderzoeken ? Dan zullen ze er geen nare- en vervelende zaken op aantreffen. Dat is overigens iets, wat je ook niet zou moeten willen !

Fascinerend blijft echter, waarom je meer reacties krijgt als je niet zo serieuze zaken plaatst. Kaart ik echt serieus problemen aan. Dan heb ik vaak 0 reacties. En dat, terwijl het vaak om belangrijke zaken gaat voor een mens. Ik haast me er trouwens wel bij te zeggen dat ik daarbij natuurlijk niet zelf de wijsheid in pacht heb- en het dus uit den boze zou zijn, dat ik even zou vertellen hoe het allemaal moet. Nu heb ik daar natuurlijk best wel wat ideeën over, maar tegenover die van mij, staan legio andere. Waarom zou ik dan het gelijk aan mijn kant hebben ? Dus niet. Maar toch…, het alleen al bepaalde onderwerpen aansnijden, leidt al tot afkeer, wegkijken- en men wil en wenst de confrontatie er niet mee aan te gaan. De hoogste score die ik hier haalde op een column is een niet echt serieus stukje, terwijl op een keurig geschreven bloedserieus onderwerp, ik slechts 1 scoorde. Tekenend !

Ik merk het ook in de dagelijkse praktijk van alle dag. Als ik met iets serieus aankom, dan is het vaak van: ‘niet zo moeilijk doen, jóh’. Of: ‘ach, waar maak je je zorgen over, het komt wel goed, en anders kun je er toch niets aan doen’. Het gaat soms zo ver dat men je eigenlijk voor gek verklaart. Geef ik daarin tegen aan dat ik bijvoorbeeld bezig ben met ‘Candycrush’ (een populaire game), dan is de belangstelling overweldigend- en heb je hele gesprekken. En dat nog wel terwijl het niets anders is dan een pure: Timekiller… Niets meer ! Nu hou ik me nooit bezig met games, maar ’t is maar even een voorbeeld, hé !

Toch weerhoud dit alles mij er niet van om zaken te posten die ik belangrijk vind. Dan maar geen kijkers, likes, reacties enzovoorts. Desnoods sta ik dan maar helemaal alleen op Social Media, in de steek gelaten door Miljarden mensen… Well, so be it ! Want slechts altijd en alleen maar, een potje ouwehoeren op Social Media ? No way !