Huilie, huilie door Nederlandse media

Henny A.J. Kreeft 17 jul 2017

Vandaag was het dan weer eens zo’n dag dat de Nederlandse media een melding maakten over datgene wat er in het bezette Palestina gebeurd was. Vandaag zijn drie Palestijnen op het terrein van de Al-Aqsa Moskee door Israëlische politieagenten doodgeschoten. In het vuurgevecht zouden ook twee agenten zijn omgekomen.

Maar de Nederlandse media, met het Nederlands Dagblad voorop – die sprak zelfs over Palestijnse terroristen – en daarna het NOS Journaal, hadden het over de agenten die omgekomen waren en tussen neus en lippen door werd nog genoemd dat de Palestijnse aanvallers zijn omgekomen. Als ik zoiets lees of hoor, vraag ik me echt af waar de Nederlandse media al die wijsheid vandaan halen.

Als er sprake is van terrorisme, dan moet er gesproken worden over het staatsterrorisme dat door het regime Tel Aviv wordt aangezwengeld. Nergens maar dan ook nergens is er sprake van het feit dat Tel Aviv enig stap zal doen in een vorm van samenleving met de Palestijnen; sterker nog de vernedering van Palestijnen, het vermoorden van Palestijnen, het verdrijven van Palestijnen van hun eigen land, het zomaar opsluiten zonder enige vorm van proces of beschuldiging schijnt de laatste maanden alleen maar toe te nemen. Dagelijks komen de berichten vanuit Palestina wat er nu echt gebeurt, maar daar wordt niet over geschreven of gesproken in de Nederlandse media, niet over het feit dat ca 2 miljoen inwoners van de Gazastrook per dag 2 uur elektriciteit krijgen, niet over het feit dat Palestijnen in Gaza sterven omdat er geen medicijnen of materialen zijn, niet over het feit dat er zelfs plaatsen komen waar geen drinkwater naar toe gaat omdat de illegale nederzettingen voorzien moeten worden van water en ga zo maar door. En het gebeurde vandaag weer en zo gaat het al dagen, weken, maanden, jaren door, dag na dag. En voor de Palestijnen is er geen weg uit uit deze ellende, want de Nederlandse media en politici zien deze beelden niet en willen ze niet zien.

Vind je het gek dat er dan een aantal Palestijnen zeggen: “En nu is het genoeg, de maat is vol en we gaan in verzet”. En dat gebeurt en is ook vandaag weer gebeurd. Palestijnen komen in verzet na zoveel jaren. En dat is een vrij normale reactie – vraag uw vader of opa maar eens naar het verzet in de Tweede Wereldoorlog – en in een reactie van de Islamic Jihad van vandaag wordt ook gewezen naar het verzet en terecht !