Oekraïne – Odessa 2 mei en het religieuze fascisme

sonjavandenende 15 mei 2017

Sonja van den Ende, berichtgeving uit Odessa: 2 Mei 2017

Odessa, 1 jaar later. Vorig jaar was ik in Odessa, net als dit jaar, voor de herdenking van 2 mei 2014: Het bloedbad van het “vakbondshuis”. Dit jaar was ik uitgenodigd door: Global Rights of Peaceful People (GRPP).Op 2 mei 2014 vond er in Odessa een gruwelijke gebeurtenis plaats. Op het (Maidan) plein, in het vakbond huis waren minstens 48 burgers levend verbrand, toen zij de fascisten ( Rechtse Sector Pravy Sektor (2) probeerden te stoppen, die aangestuurd werden door de huidige regering o.l.v. Porochenko, zij probeerden een revolutie (nationalistische) uit te roepen en bezetten het gebouw. Zij gooiden, daarna benzine naar binnen en staken dit aan, terwijl zij wisten dat er nog mensen in het gebouw aanwezig waren, die (minstens 48) zijn levend verbrand! Tot op de dag van vandaag zijn de daders niet opgepakt en berecht.

Ruslan Kotsaba is een Oekraïense journalist, die voor het publieke tv-kanaal‘112’werkte. Hij was de eerste journalist die ook naar de Donbass-regio trok om er met eigen ogen te zien wat er gaande was en zat 564 dagen in de gevangenis hiervoor.

Odessa is een voorbeeld van hoe het in de Oekraïne is gesteld. Volgens de EU en Nederland, een land dat bij de EU moet gaan horen en zich van Russische invloeden moet bevrijden, Rusland zou daar de oorlog begonnen zijn. Echter wordt de Oekraïne geregeerd door een fascistische regering die bestaat uit; Svoboda en Pravdiij Sektor. Beiden fascistische partijen, die deel uit maken van de huidige regering, hebben een fascistische – nationalistische staat uitgeroepen en willen de etnische Russische sprekende bevolking elimineren of deporteren. Dit is wat de EU op haar geweten heeft toen zij 3 jaar geleden deze zogenaamde “revolutie” ondersteunden, op het Maidan (plein) in Kiev, door elementen zoals Victoria Nuland, Hans van Baarle (VVD Euro parlementariër), Guy Verhofstad (voormalig premier van België) en ondersteund door geld en organisatie van George Soros.
CONCLUSIE:
Het Oekraïne van 2017 is niet veel veranderd, misschien zelfs wel verergerd, aangewakkerd door religieuze nationalistische fascisme van de huidige regering Poroschenko. De EU, waaronder Nederland, die op ondemocratische wijze de NEE (tegen het associatieverdrag) genegeerd heeft, en o.l.v premier Rutte (VVD) gewoon met een inlegvel, het verdrag heeft geratificeerd. De EU en Nederland steunen hiermee een nationalistische fascistische regering. Die deel uit gaat maken van de EU.