De intelligente Trump

Sarah Schmitz 20 apr 2017

Over één ding van Donald Trump zijn we het allemaal eens. Meneer Trump is één van de meest spraakmakende presidentskandidaten van Amerika ooit. Dit komt door zijn uitspraken. Ook zijn we het allemaal ermee eens dat Donald een supermodel is, maar dan wel keer 10. (Aldus Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Arizona).

Laten we eerst één van zijn zeer intelligente uitspraken uit een van zijn speeches halen. De uitspraken gaan over zijn beste vrienden, de illegale immigranten uit Mexico.

“Ze brengen drugs en misdaad mee. Het zijn verkrachters. Sommige van hen zijn goede mensen, neem ik aan. Verder zullen de Mexicanen bidden voor de muur.”.

Ook heeft onze beste Donald heel snuggere opmerkingen gemaakt over zijn partner in crime, Barack Obama.

“Hij is de ontdekker van ISIS. Hij heeft ISIS opgericht, OK? Hij is dé oprichter. Hij heeft ISIS opgericht en ik zou zeggen dat zijn co-oprichter Hillary Clinton is.” (Tijdens een bijeenkomst in Florida, op 10 augustus, 2016)

De scherpheid van Trump is oprecht ook een goede kwaliteit van hem:

“Een ‘zeer betrouwbare bron’ belde naar mijn kantoor om me te laten weten dat Barack Obama’s geboortecertificaat nep is: hij heeft er misschien wel één, maar er staat iets op, misschien iets over religie, dat hij een moslim is bijvoorbeeld. Ik weet het niet, misschien wil hij niet dat wij het weten. Ik zeg je dit: als hij niet is geboren in ons land, is het één van de grootste oplichtingen ooit.”

De liefde voor vrouwen is bij Trumpie ook goed te zien: eerst zeggen dat je een vrouwenliefhebber bent en ze vervolgens “dikke varkens, bimbo’s, luieriken en walgelijke beesten” noemen is heel rechtvaardig. Met vrouwen seksueel omgaan, kan Trump als de beste: “Ik grijp ze in hun poesje, ik wacht niet eens af tot ze zeggen of ze het willen. Je kunt alles doen.”

De liefde voor één vrouw in het bijzonder, is het allergrootst, namelijk Hillary Clinton.
Ze is volgens meneer Trump een verschrikkelijke vrouw en als hij president wordt, zit zij in de gevangenis. Dit is tevens nog niet gebeurd.

Deze uitspraak vond ik nog wel het best: “Klimaatverandering is fijn, dan wordt het tenminste wat warme.”. Hoe intelligent!

Even een toelichting. Als we even deze voorbeelden erbij pakken, zou iedereen moeten zien dat hij soms hele domme uitspraken heeft gemaakt. Dit heeft invloed op de wereld, maar daarnaast kunnen we ook weer iemand belachelijk maken.