De-islamiseren, want Geert wordt er grijs van

"50 miljoen moslims zijn bereid geweld te gebruiken. We moeten de-islamiseren om te overleven!" Ik zou me bijna zorgen gaan maken als het Twitteraccount waar deze uitspraak op staat niet het twitterparadijsje van Geert Wilders zou zijn.

Het is ook allemaal wat, die islamisering. Geertske maakt zich er zelf zó erg zorgen over, dat hij dezelfde uitspraak ook nog eens in het Engels geplaatst heeft. Erg attent van hem. Aangezien hij zo zijn best heeft gedaan, ging ik me toch een beetje afvragen wat islamisering nou precies inhoudt. Hoeveel moslims zijn er nou precies in Nederland?

In 2011 waren het er 950.000. Bijna een miljoen. Gelukkig zijn er ook nog 15 miljoen andere bevolkingsgroepen. Hoera, diversiteit! Zo heftig is het dan toch niet? Ik bedoel, ik woon in de Randstad. Ik studeer notabene in Rotterdam; als het er echt zo belachelijk veel waren serveerden ze wel muntthee wanneer de vertraging weer eens oploopt bij de NS. Op school hebben ze nog niet eens een gebedsruimte, tjonge jonge jonge. En de hoofddoekjes, ik zie nog veel te weinig Nederlanders met hoofddoekjes.

Wilders spreekt van een probleem dat ik nog niet zie, niet eens in zo’n overvolle stad als Rotterdam. Ik heb geen last van islamisering en ik ben nog niemand tegengekomen die er wat over kan vertellen. Ik zie volbloed Nederlanders genieten van verse stroopwafels tijdens het winkelen, samen met hun Turkse, islamitische vrienden. En zo zie ik ook Nederlanders die heel hard ‘wollah’ gillen als ze iets duidelijk proberen te maken.

Ik denk niet dat we hier spreken van islamisering, maar van het langzaam één worden van verschillende culturen. Moeten we ons daar tegen beschermen? Betekent dat, dat de moslims zich tegen ons zullen keren en geweld zullen gaan gebruiken om ons richting Mekka te dwingen? Ik betwijfel het. "De-islamiseren om te overleven." Wel een klein beetje overdreven, of niet?

Lieve Geert, doe eens niet zo dramatisch joh, wordt je grijs van. Wollah.