Partijprogramma PVV is onmogelijk

Henny A.J. Kreeft 27 dec 2016

Dat de leider van de PVV, Geert Wilders, grote woorden gebruikt, is algemeen bekend, maar kan het allemaal wel wat deze leider voorstelt? Overigens is het wel zo dat er een vereniging Partij voor de Vrijheid bestaat, maar men kan geen lid worden van de vereniging. Er is maar een lid en dat is dus Geert Wilders. Op zich, redelijk dictatoriaal en dan maar zeuren over dictaturen in Islamitische landen.

Hoe zit het met de punten die op het laatste ‘partijprogramma’ voor de verkiezingen van de Tweede Kamer van 15 maart 2017 staan?
De meeste aandacht op het enkelvoudige velletje van het partijprogramma trekt natuurlijk punt 1: Nederland de-Islamiseren. Het eerste wat opvalt is dat dit punt, zijn enige extreemrechtse, zeg populistische, punt is en dat de punten 2 tot / met 11 zeker meer horen tot het linkse kamp en waarschijnlijk zelfs nog wat linkser zijn dan van de linkse partij SP.

Onder punt 1 kunnen de volgende punten gevonden worden.

Preventief opsluiten radicale moslims
Dit punt is natuurlijk je reinste waanzin, want het is niet mogelijk maar ook niet uitvoerbaar. Minister van Veiligheid en Justitie Van der Steur heeft hier reeds het volgende op gezegd: “Het preventief opsluiten is in strijd met het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens. “Je kunt mensen niet opsluiten als er geen indicatie is voor gevaar” Het feit dat het in strijd is met het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens, wil zeggen dat Nederland dit PVV punt niet kan of mag uitvoeren, daar een advocaat met dit punt het opsluiten altijd met succes kan bevechten.

Alle Islamitische moskeeën en scholen dicht, verbod Koran
Ook dit punt is niet uitvoerbaar, daar artikel 6 van de Nederlandse Grondwet spreekt over de vrijheid van godsdienst en levensovertuiging. Volgens de toelichting in simpel Nederlands betekent dit dat iedereen vrij is om zijn godsdienst of levensovertuiging te kiezen. Tevens is iedereen vrij om te laten zien wat zijn godsdienst of levensovertuiging is.
Met artikel 6 kan een advocaat het aangehaalde punt van de PVV onderuit halen en tevens het (andere) punt over Islamitische uitingen.

Op deze manier zullen meer gedachtenspinsels van de lijst onderuit gehaald kunnen worden. Zo ook het punt over asielzoekers (eerste aandachtspunt) en immigranten uit Islamitische landen, daar hier internationaal afspraken over gemaakt zijn.
Als de PVV nu punt 1 laat vallen, kan de partij mogelijk fuseren met de SP en ontstaat er een grote partij op links.