Vriendjes?

Vriendjes?

Aan het eind van elk jaar vinden mensen het leuk om goede voornemens te maken, met kerst is het onderwerp vrede op aarde en met de jaarwisseling gaat bijna iedereen stoppen met roken. Net als het stoppen met roken wil de vrede op aarde ook niet zo lukken. Er is op dat punt nog zoveel te verbeteren en er moet meer mogelijk zijn door gewoon met elkaar te praten.
Het zou kunnen helpen om eens wat minder met elkaar te bemoeien en niet altijd maar in het verleden te duiken. Praten mag en het ergens niet mee eens zijn mag ook. Neem Rusland, zou het niet mooi zijn als er meer wordt samengewerkt in plaats van alleen maar te zeuren over dingen die volgens andere niet goed zijn aan dat land. Als wij om de tafel moeten zitten met Rusland, krijgt onze diplomaat in ieder geval een briefje mee met gespreksonderwerpen waar hij het zeker over moet hebben anders kan hij maar beter thuisblijven.

Natuurlijk staat op dat lijstje ‘De Krim’, een schiereiland waar al eeuwen om wordt gestreden en eigendom is geweest van diverse landen waaronder de Grieken, Turken, Duitsers, Rusland, weer de Duitsers, Rusland, door de Sovjet-Unie gegeven aan Oekraïne, en nu weer geannexeerd door Rusland.

Een ander punt is de ‘homo-wet’, een wet dat het strafbaar maakt om met minderjarigen te praten over homosexualitiet. In Rusland zijn er vaker wetten geweest die openbaring van homosexualitiet verboden maar telkens weer werden versoepeld. Rusland heeft veel aanhangers van de ortodoxekerk en de homowet kan gezien worden als een vriendschappelijke geste naar de ortodoxekerk. Poetin durft het, de moslims komen er gewoon openlijk voor uit en het Vaticaan durft het niet te vragen.

Het is maar een kerstgedachte, laten we nou eens Rusland uitnodigen om lekker te kletsen over de dingen die wel goed gaan. Er was toch een mooie handelsrelatie en Rusland heeft een gigantisch stuk ongerept natuur waar wij zo graag van willen genieten. Laat ‘de Krim’, ‘de Krim’ en de ‘homo-wet’, ‘de homo-wet’ ook al zijn wij daar officieel geen voorstander van maar kijk naar de toekomst en haal bij elkaar het beste naar boven, want dat bedoelen we “vrede op aarde”. Het gaat er niet om wat iemand fout heeft gedaan maar wat deze door vriendjes te worden goed gaat doen, net als wij ook wij zijn niet zo best bezig in ons eigen landje!