Domino day

Teijl Pieters 16 nov 2016

Wie leest er ooit de bijsluiter in standaard medicijnverpakkingen? Ja de eerste keer doe ik dat, maar als ik een doosje aspirine koop, dan weet ik heus wel wat ik er wel en niet mee kan doen. Waarom zit die papieren bijsluiter dan altijd aan de kant waar ik de strip uit moet halen in de weg?

Van het weekend was het weer eens laat geworden (11-11 voor wie weet wat dat betekent). Had ik een kater? Geen idee, wel een stampende pijn in mijn kop en ik wilde zo snel mogelijk die aspirines hebben om er wat aan te kunnen doen. Laatste strip op, nieuw doosje. Grrtvrdrrie, krijg die verpakking al rottig open (hoe krijgen ze het voor elkaar om een kartonnen lipje van zo’n doosje zo stijf in de rest te krijgen dat je hem bijna niet open krijgt). En met die koppijn was mijn ogen open doen op de vroege morgen al een hele opgave. Eindelijk open, grijpen naar de strip, opnieuw tegenslag; de bijsluiter. De wet van Murphy was in werking, want je kan die doosjes aan twee kanten openen, maar steevast pak je de verkeerde kant. De hevigheid van de mannetjes met de hamers was nu op defcon 5 aangekomen, maar eindelijk kan ik de aspirine innemen. Nog even doordrukken, nou ja even … gnnnnah. Pfff wat je al niet moet doen om je kater te overwinnen! Carnavalsseizoen is begonnen …

Gisteren, mijn jongste was snotverkouden. Of ik even een geurpleister (eucalyptus) op zijn pyjama wil plakken. Nieuw doosje, geen lipje, maar dichtgeplakt en geen duidelijke manier van openen aangegeven (waarom ook, ik ben maar een klant). Open peuteren lukt, dacht ik nog met een gevoel van overwinning. Helaas, halverwege wint de lijm het en wordt het scheuren. En ja hoor; ook een bijsluiter, weer precies aan de kant waar ie het meest in de weg zit. Bijsluiter eruit, oeps alle pleisters komen mee. Mooi zo, kan ik de bijsluiter onderin het doosje stoppen en de rest van de pleisters er weer bovenop. Frrrtttgrrrngngngngn! Zit de bijsluiter in de weg en als klap op de vuurpijl werkt de opengescheurde verpakking ook nog eens tegen. Als eindelijk alles erin zit (zoonlief schatert het uit om mijn onvermogen), zet ik het doosje weer rechtop in het medicijnkastje, zodat je makkelijk er een doosje tussenuit kan halen. Pffff nu valt alles om doordat het doosje gescheurd is, alsof je naar domino day zit te kijken.

Het is vast niet mijn week ….