Een smurfenbaard in de sportschool

Daavid 9 nov 2016

Ik heb enorme moeite met mijn baard. Aan de ene kant ben ik trots dat er een goede hoeveelheid haar uit mijn kin en wangen komt, maar aan de onderkant weet ik niet of een baard nu bij me past.
Ik heb mijn baard nog niet eerder tot deze lengte laten komen. Zo leerde ik van een baardgenoot dat de snor doorgroeit als je deze niet knipt. Ik was in de veronderstelling dat er een soort genetische rem tot je bovenlip zat. Kennelijk kan je mond met een beetje geduld verdwijnen achter een Samsonesk gordijn. Dat lijkt me grappig en ook gruwelijk. Hij knipt zijn snor op het moment dat zijn lip begint te kietelen tijdens het praten.

Maar misschien gaat een snor wel vanzelf opzij. Ik ga het niet zover laten komen. Ik merk dat ik aan de lange zwarte haren blijf plukken. Ik zie ook een paar grijze en ik vind het jammer dat ze zo in de minderheid zijn. Een mix van zwart met grijze tint vind ik prettig voor de afwisseling. Ook zie ik bij andere mannen dat de haren netjes op de wangen liggen. Die van mijn steken alle kanten op. Als een soort ruwe mat.

Als ik bij een deur ga liggen met de letters ‘Welkom’ op mijn voorhoofd, heb je grote kans dat het volgende bezoek de natte herfstbladeren onder de schoenen over mijn wangen uitveegt.
Ik ging net naar de sportschool met een vriend. Ik ga om twee redenen graag naar de sportschool: de sauna en de douchegel. Ze hebben onlangs de algemene neutrale sportdouchegel vervangen voor een soort zoet helderblauw smurfensap. En het is fantastisch. Ik smeerde mijn hele gezicht en vooral mijn baard in en snoof de zoete lucht op. Ik had nu blauwwitte zijdezachte baardharen.

Daarna stak ik mijn hoofd uit het douchehokje en wilde door de kleedkamer naar mijn sportmaatje roepen dat er eindelijk weer smurfinnen in de sportschool zijn nu de zomer voorbij is (overigens is dat de derde reden dat ik in de sportschool sta). In plaats daarvan keek ik recht in verbaasde ogen boven een perfecte baard, die de hoek om kwam.

Ik zit met een baardig dilemma. Het liefste scheer ik het zwarte riet er vanavond af, maar dan moet ik de confrontatie met een naakte molrat in de spiegel aangaan.

Ik denk dat ik morgen weer in de sportschool sta. Onder de douche.