Acceptatie? Wat is dat?

mattie91 19 sep 2016

Wat mij de afgelopen tijd is opgevallen, is dat niemand meer weet wat het woord acceptatie inhoudt. Kijk alleen al naar de vele problemen die zijn ontstaan rondom de Gülen crisis en onze vloggers uit Zaandam.

Hoe kan het dat een probleem in Turkije zo veel impact heeft op de Nederlandse samenleving? Iedereen heeft toch dezelfde nationaliteit? Nederlander!!! Of is het Nederlander zijn alleen goed voor de lusten, maar niet voor de lasten? De groep uit Zaandam vindt ons maar kaaskoppen, maar wanneer wij iets over hun gedrag vertellen worden wij afgeschilderd als racisten die hun niet accepteren.

Het grootste probleem is, is dat wij het te lang hebben toegestaan dat deze groep zich op deze manier kan uiten naar de Nederlandse samenleving. Natuurlijk vind ik dat iedereen moet geloven en doen wat hij zelf wil ( wij zijn tenslotte een land met vrijheid van meningsuiting en geloof). Echter moet dit wel gebeuren binnen de normen en waarden die wij hier in Nederland hebben.

Ben je het hier niet mee eens en vind je dat niet kunnen. Waarom ben je dan eigenlijk nog in Nederland? Wij moeten wel jullie gedrag accepteren, maar jullie hoeven niet de Nederlandse normen en waarden te accepteren? Dit vind ik vreemd.

Als wij in Nederland nu eens naar elkaar zouden luisteren over de problemen waar verschillende groeperingen tegen aanlopen, dan zou het naar mijn mening een stuk rustiger zijn. Acceptatie begint met het luisteren naar de mening van een ander en niet met het opdringen van je eigen mening.