Blijkbaar mag je over blanken wél alles zeggen!

Een aantal weken geleden dacht ik een leuk gesprek te hebben met een groepje willekeurige jongeren, toevallig Marokkaans, maakt me geen fuck uit. Toen bleek dat ik geen drugs van ze wou kopen veranderde de sfeer: “Kanker kaaskop, tyfus Hollander, je vertrouwt Marokkanen zeker niet?
Ik deelde dit verhaal op Facebook onder een post van een ex-vriendinnetje dat ging over racistische ervaringen van Nederlanders met een kleurtje. Ook vertelde ik dat ik weleens een klap heb gekegen met de opmerking “kanker Hollander”.
Mijn verhaal werd niet gewaardeerd.
Een aantal van de reacties.Ik moet er een aantal parafraseren omdat ze heel de post offline heeft gehaald, hopelijk omdat ze zelf ook geschrokken is van het onnozele, bijna racistische gedrag van haar studiegenoten.
“Een opmerking maken om je te pesten en daarin je huidskleur meenemen is niet hetzelfde als racisme.”
Grappig, ik dacht juist dat iemand kwetsen om zijn huidskleur de definitie van racisme was, blijkbaar telt dit niet als je huiskleur blank is.
“White tears.”
“Ik zal vanaf nu ook PVV gaan stemmen net als jij.”
Deze was stil toen ik uitlegde dat ik lid ben van D66 omdat Pechtold het beste anti-Wilders geluid gaf.
“Waarom komt er bij dit soort berichten altijd een blanke zijn huilverhaal doen, niemand zit hier op te wachten!”
“Het interesseert niemand ene fuck dat jij wat klappen hebt gekregen omdat je blank bent. Wat ben je zielig zeg. Het gaat hier om structureel racisme en daar hebben blanken geen last van.”
Ik liet ze vervolgens wat berichten zien over Zuid-Afrika waar blanken dag in dag uit gediscrimineerd worden. In Engeland en Zweden zijn er zogeheten no-go areas, waar je als blanke niet komt, omdat je dan meteen in elkaar gemept wordt. Ook in Amerika hoor je steeds meer verhalen over hate crimes tegen blanken.
Ik snap zelf ook wel dat blanken veel minder gediscrimineerd worden, maar dat betekent toch niet dat we geen aandacht mogen besteden aan dit onderwerp?
In de wereld van racisme is blankenhaat een minderheid, je zou denken dat minderheden in dit land er dan juist begrip voor hebben, niets is minder waar helaas.
Deze mensen zijn anti-Wilders, net als ik. Jammer dat ze vervolgens Sylvana Simons als de grote verlosser zien. Vergis u niet mensen. Sylvana Simons is de extreem-linkse versie van Wilders. Iedereen die al jaren roept dat Wilders een tweedeling veroorzaakt in de samenleving en nu achter Simons aanloopt doet zelf mee aan de tweede van ons landje.