Vrijheid !

erik46 2 mei 2016

Op 4 mei herdenken we de mensen die zijn gestorven voor onze vrijheid en op 5 mei vieren we onze vrijheid.
Maar ik vraag me toch af welke vrijheid hebben we tegenwoordig nog?
Ja, we kunnen in principe alles zeggen wat we willen en we hebben keuze vrijheid maar hebben we echt vrijheid?

Vrijheid is niet om bepaalde groepen mensen te beledigen of die mensen in een bepaalde hoek te drukken. Vrijheid is een mooi woord en wordt vaak door bepaalde mensen misbruikt, je kan niet alles zeggen wat je maar denkt, je hebt ook de verantwoording over je eigen woorden, dat het niet kwetsend is voor andere mensen, helaas zijn veel mensen dit vaak vergeten.

Vrijheid is geen woord om iets mee te bereiken, Vrijheid krijg je niet door het feit dat we zeggen dat je vrijheid geniet in ons land of in onze stad.
Vrijheid creëer je door mensen, goede scholing te geven, door betaalbare huizen te geven, door mensen een baan te geven waar ze met plezier naar toe gaan.

En het gekke is dat wij het heel normaal vinden dat heel veel mensen hun leven hebben opgeofferd om ervoor te zorgen dat wij van die Vrijheid kunnen genieten. Maar dat wij er steeds moeilijker over doen om onze mensen uit te zenden naar Oorlogsgebieden, blijkbaar vinden veel mensen dat ze zelf wel van de vrijheid mogen genieten, maar andere mensen op ander plekken op de wereld mogen dat niet, ik vind dat toch heel raar.

De afgelopen 70 jaar is er veel veranderd in onze maatschappij , helaas niet ten goede ervan. We denken alleen nog maar aan ons zelf, we vinden ons zelf wel heel belangrijk en het gevoel van saamhorigheid is bijna helemaal verdween uit onze maatschappij. Samen ergens voor gaan of voor staan doen we alleen nog als we er zelf ook beter van worden, anders doen we het niet. Onverschilligheid is onze grootste vijand !

Mensen die anders zijn, een andere menig hebben of anders denken dan wij daar hebben wij geen of weinig respect voor en die moeten eigenlijk zo snel mogelijk het land verlaten, terwijl die mensen alleen gebruiken maken van hun vrijheid. Dezelfde vrijheid die u en ik hebben in ons land. Ik heb al vaker gezegd laten we niet alleen op 4 en 5 mei onze dood herdenken of onze vrijheid vieren maar laten we dingen het hele jaar een rol in ons levens spelen.

Vrijheid is voor iedereen !!