Ach waarom ook niet op = op

Harrie Schröder 6 mei 2016

Vroeger zei men ” Als je voor een dubbeltje geboren bent zal je nooit een kwartje worden “.
Nu zeggen diezelfde mensen jaren later “Ik werd voor een dubbeltje geboren en heb nu geen stuiver meer om uit te geven “.

Dus van mij mogen de Turken nu wel komen de klucht die werd opgevoerd rondom de visumplicht was toch wel weer de zoveelste brevet van onvermogen van de EU landen.

En misschien is de ontstane situatie nog niet eens zo slecht voor de oudere en minder bedeelden in Europa ,immers ze kunnen nu goedkoper reizen dankzij de introductie van de dolmus bus. Voor ca. 2 euro kun je al aardig wat kilometers afleggen en kunnen de ouderen ook weer een dagje naar de kleinkinderen en scheelt het de overheden veel weggegooide subsidies aan dure taxibedrijven.

De huizen worden nu ook betaalbaarder met nu nieuwe bouwwijze en dit bedoel ik nu niet cynisch omdat er nu wel aan heel veel voorschriften moet worden voldaan.

En ook kunnen eindelijk de prijzen van voedsel en kleding omlaag dankzij de verdwijning van de btw en het kunnen afdingen op de prijzen.

En als wij ,de regeringen voorop , alle pensioenpotjes en andere sociale voorzieningen hebben leeggemaakt geven we gewoon de rechts populisten de schuld.

Even ter illustratie op de Duitse tv met een mevrouw van de Duitse partij AFD door drie politici voor alles en nog wat uitgemaakt.
Dezelfde politici herhalen telkens weer dat we voor” buitengewoon ingewikkelde vraagstukken staan”
Met andere woorden alleen zij kunnen die oplossen en alleen zij kunnen dat?
Hoe zielig en buitenaards kun je zijn om zo te denken in deze tijd waarin de wereld niet meer zo heel is als vroeger “die was toen ook al niet zo goed” maar overzichtelijker dan nu.

Als men nu eens niet de AFD in Duitsland ,FPö in Oostenrijk, FN in Frankrijk aanvalt en ze kleineert tot achterlijken maar zich meer bekommert om de mensen die erop stemmen ,dan wordt het niets tussen de volkeren.
Europa is te groot geworden om één Europa te zijn.

En hoe men met Trump moet omgaan kunnen we wel raden eerst afzeiken en dan niet weten hoe snel men elkaar in de kont moet kruipen.( sorry voor het taalgebruik ).

Proost ,