Pinockio….

Normaliter bezoek ik mijn psychiater een keer per week. Helaas is dat niet op vaste dagen want de zorg crisis heeft ook aan mijn zielenknijper geknaagd en schnabbelt ze bij als ZZP therapeut. Deze week had ik mijn sessie op dinsdag omdat ze op de Hoge Veluwe een paar dagen bijscholing heeft met als thema,"gek zijn is een mensenrecht". Verder gaat ze zich verdiepen in de heilzame werking van groene thee en een vezel gluten vrij dieet zonder vlees of vis om het Soestdijk-syndroom beter te kunnen behandelen.

Een tikje streng keek ze me aan bij binnenkomst vanachter haar kruitvat leesbril die ze altijd opzet als ze een beetje geïrriteerd is. Ik heb even een vraagje..Hmmm ja, vraag maar antwoord ik…Schrijf jij weleens over jou bezoeken hier bij mij. Schrijven ik? Hoe kom je daarbij? Tuurlijk niet, dit is medisch geheim, ben niet gek hoor haha denk je dat ik mijn dubieuze geestelijk staat deel met anderen, dat het in je op komt.

Haar bril beslaat een beetje als ze een slokje neemt van haar groene thee en zie dat haar wangen een tikje rood aanlopen, waarschijnlijk omdat haar bloeddruk iets hoger word. Nu weet ik dat je goed op moet passen als ze zo begint want voor je het in de gaten heeft zit je de komende weken in Den Dolder met een infuus oxa in je arm tegen blauwsparren te lullen dus opper ik…Ben deze week begonnen met groene thee. Wat een heilzaam spul is dat zeg. Om mijn woorden kracht bij te zetten laat ik een boertje om verontschuldigend te zeggen dat ik de reinigende werking al zo goed merk.

De rest van de sessie spreken we over allerlei thee soorten die allen een eigen werking hebben en ineens begrijp ik de diepere gedachte achter Dr Oetker want ik krijg toch zo een trek in taart van haar thee sentiment. Nadat ik wat zakjes met thee soorten uit haar tuin die zij aanbied in boterham diepvries zakjes zorgvuldig in mijn broekzak prop staat ze op ten teken dat onze sessie erop zit. Fijn dat je niet schrijft over onze afspraken lacht ze…en zegt, bereidt je vast voor volgende week gaan we het is hebben over Pinockio…!