Danny Draaikont

Lieve Danny,

Het was prachtige zondag middag en jij mocht DE topwedstrijd van het weekend fluiten. Je floot op een paar schoonheidsfoutjes na een prima pot. Geen kaarten regen, geen opstootjes enkel wat fluitconcerten die niet voor jou bedoelt waren.

Lieve Danny, dan maak jij een foutje in de 89ste minuut. Heel Utrecht valt over je heen en ook in Eindhoven zijn ze verbolgen over jou besluit. De media duikt er boven op en je wordt op het matje geroepen voor de camera. Daar sta je dan aangeslagen als een opgejaagde wilde hond. Je bekijkt de beelden 1 keer, 2 keer en zelfs een 3de keer en vermand jezelf en besluit als een echte man je fout toe te geven. Je zag de bal niet geef je in een opwelling aan, vanuit jou hoek lijkt het op een penalty verweer je jezelf. Je assistent durft zijn handen niet te branden aan de situatie en roept ‘eigen beslissing in je oor’. Toontje hoger Gerbrands Tweette zelfs dat hij mee leefde met het gevoel dat er bij Utrecht leeft of leefde Toontje toch meer met zichzelf en zijn PSV mee? Want waar was de Tweet van Toontje vorige week toen college Ed Janssen een 200% strafschop tijdens Utrecht-NEC over het hoofd zag. Het is oneerlijk lieve Danny het is oneerlijk.

Lieve Danny, het is inmiddels dinsdag ochtend de storm is gaan liggen. De mannen in Zeist hebben je werk ondertussen geëvalueerd en je geïndoctrineerd op een manier waar Kim Jong-un van Noord Korea jaloers op is. Het propaganda bandje van de KNVB is meermaals in je hoofd geprent. Altijd ontkennen Danny altijd ontkennen Herhaald het bandje zich keer op keer.

Lieve Danny, in recordtijd bezweek je onder de druk, op dinsdag kwam je met een nieuwe verklaring. Het was gewoon een penalty ik zou hem nu opnieuw geven zeg je in een interview. Van de menselijke en eerlijke Danny is weinig meer over zoals ze het in Zeist graag zien. Van de compassie en het medelijden wat veel van de Utrechts supporters na het zien van je interview liet bedaren is weinig meer over. Lieve Danny draaikont ik heb werkelijk met je te doen.