Suus zoekt een slaapplaats

Weet jij al wat Suus gaat doen op Koningsnacht?

Ik wel. Ze vertelde het net in geuren en kleuren aan de telefoon. Dat de hele treincoupé mee kon luisteren, deed er verder niet toe. En waarom zou het ook? Wie maakt het nou wat uit dat Suus – zo heet ze, ze heeft haar naam al een paar keer in de derde persoon gezegd – op Koningsnach naar Amsterdam gaat om eens flink de bloemetjes buiten te zetten bij Jimmy Woo?

Jimmy Woo is een nachtclub en een begrip in het Amsterdamse nachtleven. Ik ben er nog nooit geweest en ik wil er ook niet komen. Het is zo’n tent waar ze eerst kijken of je wel knap genoeg bent en waar een biertje nog net geen half maandsalaris kost. Naja, dat is overdreven misschien, maar toch. Niet mijn ding.

Maar wel dat van Suus. Ze heeft een kaartje voor een speciaal Kingsnight-feest en spaart al twee maanden om het daar eens extra bont te maken. Een oranje jurkje heeft ze al gescoord, compleet met zwarte pumps met oranje glitters. Ze zoekt nog naar een chique vestje voor erbij, het liefst zwart. Maar het moet niet te veel bedekken, hoor.

Hoe Suus ‘s nachts weer thuis komt, weet ze nog niet. Ze gaat feesten met een vriendin, die speciaal uit ‘The States’ over komt en ze proberen dan ter plekke een slaapplaats te regelen in Amsterdam. "Dat deden we ook in Londen, dus het komt vast goed." Ik knik inwendig: dat denk ik ook.

Suus stapt uit in Haarlem. Haar telefoon zit nog steeds aan haar oor vastgeplakt en ze tettert vrolijk door. Ik denk even na over mijn eigen Koningsnacht. Heb ik nog wat op het programma staan? Op dit moment niks. En ik betwijfel of mijn avond net zo denderend wordt als die van Suus… Misschien maar goed ook.

Mocht je dit lezen en volgende week dinsdagnacht naar Jimmy Woo gaan, zoek dan naar een jonge, blonde dame met een oranje jurkje en zwarte hakken met oranje glitters. Dat is Suus. En Suus is op zoek naar een slaapplaats.