Mississippi: homoseksuelen zijn de nieuwe slaven

Marinus 6 apr 2016

Wie zijn geschiedenis niet kent herhaalt fouten uit het verleden

De Verenigde Staten is mede dankzij de inzet van slaven een grootmacht geworden. Onder het mom dat God een blanke mijnheer is en dat om die reden alleen blanke mensen recht van bestaan hebben, werd de zwarte medemens gezien als een dier waarmee je alles mocht doen en laten wat je als blanke maar wilde.

Christelijke voorgangers verdedigden met vuur dat verwerpelijke standpunt dat maar wat graag door politici en plantage-eigenaars werd overgenomen. Dat het enige verschil met blanken een ander huidpigment was kwam men pas veel later achter waarna na heel veel strijd de zwarte medemens van de lijst van diersoorten werd geschrapt en schoorvoetend dezelfde rechten als blanken kreeg.

Je zou mogen verwachten dat men zou hebben geleerd van die verschrikkelijke periode in de geschiedenis. Geen enkel mens heeft inspraak hoe hij/zij ter wereld komt, met een zwarte, bruine, gele of blanke huid, je hebt het er maar mee te doen.

De gouverneur van Mississippi – Phil Bryant – heeft een wet ondertekend die het bedrijven om religieuze redenen toestaat homoseksuele mensen niet in dienst te nemen. Ook ambtenaren of horecapersoneel mag dienstverlening aan homoseksuele mensen nu straffeloos weigeren.

Hiermee is de nieuwe ‘zwarte’ in het leven geroepen. Het bij wet toestaan mensen om hun seksuele geaardheid te discrimineren is schandalig en verwerpelijk, het is teruggaan naar de slaventijd waar mensen vanwege hun huidskleur als beesten werden behandeld. De slaven van toen zijn zeker in Mississippi de homoseksuele mensen van nu.

Welke groepering is daarna aan de beurt om vanuit religieuze motieven te worden gediscrimineerd? De Joden dan maar weer, roodharige mensen of vrouwen? In ieder religieus boek zijn wel argumenten te vinden om zoiets te rechtvaardigen.

Wanneer vanuit een religieus visie het wordt toegestaan om homoseksuele mensen te discrimineren, dan moeten mensen die achter die visie staan het zwijgen ertoe doen wanneer islamitische fanatici vanuit hun religieuze denkbeelden aanslagen plegen op alles en iedereen die het niet met hun waanzinnige religieuze ideeën eens is.