Grenzeloos verliefd

PetraMariaMulder 6 apr 2016

Grenzeloos verliefd

Een jaar geleden ontmoette ik hem. Ik zat op een bankje in de zon vlakbij mijn huis toen hij me zag. Kaal hoofd, baardje, tattoos, leren jack en met een grote glimlach sprak hij me aan. Ik glimlachte terug. De uren daarna praatten we. Eindeloos.
Een Amerikaanse muzikant op tour in Europa vol met verhalen en charmes. Ik vermaakte me kostelijk. Hij was slechts voor een paar dagen in Nederland en zou de volgende dag vertrekken naar Italië. En dat was prima.
Maar hij kwam terug. Voor een avond. En die avond werd een week. Een week vol goede gesprekken, Italiaanse wijn, gitaarmuziek en verrukkelijk veganistisch eten. En na die week vertrok hij naar Seattle. We werden facebookvrienden en zouden ook elkaar wel weer eens terugkomen. En ik dacht dat ik dat prima vond.
Nou, niet dus. Gek hoe dat werkt. Ik ben niet het type voor lange afstandsrelaties. Ik ben niet het type dat zichzelf verliest in een verliefdheid. Althans, dat dacht ik. Niets was minder waar. We appten en gebruikten facetime. Eindeloos.
En daarom vertrok ik in de zomer naar Seattle om 5 weken samen te kunnen zijn met mijn Amerikaan. Ik was verliefd, grenzeloos verliefd.
En nu is hij terug. En hij blijft. Bij mij. Emigreren naar Nederland is een hele onderneming. Zijn muzikale carrière zal hij opnieuw moeten opbouwen, en dan heb ik het nog niet eens over al het papierwerk wat er nodig is om je in Nederland te kunnen vestigen. Hij heeft in ieder geval weer eindeloze inspiratie voor nieuwe nummers. Het nummer “complete me” schreef hij voor mij. Hopeloos romantisch.

I left my heart on a bench
in the park where we went
in the dark, dark, dark and we spent
a lifetime in a glimpse
that night that we kissed
and you cried, cried, cried as I licked
the tears from your face
and your fears were erased
I’ve spent years, years, years in that place
In my mind we are there
See your eyes, smell your hair
And you’re mine, mine, mine without a care
Bring my heart back to me
I left it so far across the sea
Now please,
bring my heart back to me
Some day, some day,
and complete me
Complete me

Meer info over mijn Amerikaan? Check www.jonnysmokes.com. Het nummer “Complete me” kunt u er downloaden. Of neem een kijkje op www.youtube.com/jonnysmokesmusic. Of nog beter: kom hem bewonderen op een van zijn optredens hier in Nederland. Ik beloof u dat u daar geen spijt van krijgt. Namens mijn Amerikaan dank ik u vriendelijk!