Het is toch God geklaagd we zijn weer belazerd

Harrie Schröder 15 apr 2016

Voor 40 miljoen voor de gek gehouden.

Ja het was 40 miljoen waard om het klootjes volk een gevoel te geven dat zij echt nog wel iets konden doen om het verdrag met de Oekraïne te laten stoppen.

Tussen het voetballen door op tv heb ik af-en -toe zitten zappen naar het debat over de uitslag van het referendum.
Want wat bleek volgens de dames en heren politici, het nee van de kiezers was een nee tegen Europa ,wat deels waar is , en daarom moest er met de initiatiefnemers gepraat worden.

Maar er stond toch echt een ja en een nee op het stembiljet en niet tegen Europa.
De heer Rutte kon de humor tijdens het debat soms moeilijk voor zichzelf houden, hij wist toch al wel dat hij niet onder het verdrag uit kon komen. Immers regeren is vooruit zien.

Het was hem schijnbaar wel 40 miljoen en zoveel moeite waard om die huichelachtige schijn op te houden.
De mensen die nog wel het geloof in de democratie hadden bedenken zich de volgende keer ook nog wel eens twee keer voor ze gaan stemmen.
En “je moet gebruik maken van jouw democratisch recht om te stemmen” zal nu toch echt wel heel benepen en zielig overkomen.

De meesten mensen zijn niet tegen een Europa maar tegen de elite van Europa die niet naar de bevolking luistert en niet één Europa willen maar één Nederland één België één Duitsland etc. Dat je in Duitsland de Duitse mentaliteit voelt en in Frankrijk de bourgondische sfeer proeft daarom gaan wij ook met zijn alle graag op vakantie naar andere landen.
Wij zijn niet zoals Amerika en zullen dat ook nooit worden we zijn Goddank verschillend en willen dat ook zo houden.

Maar 40 miljoen op de uitgaven van de bureaucratie in Brussel is niks maar 40 miljoen die deels door de wc gespoeld zal worden is gewoon een misdaad.