Don’t dream your life, live your dreams

ayla_xxx 1 apr 2016

Dromen, we hebben ze allemaal. Iets wat we nog heel erg graag in ons leven willen doen, willen zien en willen ontdekken. Het gevoel dat er iets in je lichaam kriebelt wanneer je er aan denkt. Ja! Ik wil dit! We willen allemaal het liefst dat ze stuk voor stuk uitkomen, maar toch… Waarom doen we dat dan niet? Zijn we bang voor wat er komen gaat? Niet wetend wat er kan gebeuren? Bang voor het onbekende?

Ik weet zeker dat er heel veel mensen zijn die eigenlijk niet doen wat ze het liefst willen doen. Op zo’n moment vraag ik me dan af, waarom niet? Is het dan zo lastig om te doen wat we het liefst willen doen? Wat houdt ons tegen? Je leeft maar een keer, waarom wachten. Straks is het te laat.

‘Someday i’m going to travel the world’ Mijn droom. De hele wereld over reizen, zoveel mogelijk landen zien, plekken ontdekken, vrij zijn. Maar ook ik merk dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Wanneer je pauze hebt bij verbintenissenrecht stiekem toch weer kijken op die reissite, of je facebook chekken waar je allemaal reizen voorbij ziet komen. Ook ik heb dan dat kriebelig gevoel, Ja! Ik wil dit. Op het punt staan die ene vliegticket te boeken naar Toronto, Bali of Tokyo. Helaas, was het maar zo makkelijk.

Het moment dat je op Station Utrecht op komt lopen en kijkt naar de actuele treintijden ‘Schiphol 14:13’. Dan heb je toch ook dat gevoel van, zal ik gewoon gaan? De eerste beste vliegticket boeken naar een land en vanaf daar gewoon verder reizen? Totdat je beseft dat je tentamens er aan komen, je vanavond moet werken en nog zó veel dingen moet doen. Nee, ik kan eigenlijk helemaal niet weg.

Het is lastiger dan we denken, doen wat we echt willen doen. Maar toch, dat hoeft niet te betekenen dat we het niet moeten doen! We moeten juist onze dromen achterna gaan, steeds iets nieuws in ons leven ontdekken. Het stukje onbekende bekend maken. Dat is toch het mooiste wat er is? Je eigen dromen waar maken. Boek een keer een vliegticket en ga weg, begin met die schildercursus, ga op wedstrijdzwemmen, we leven tenslotte maar een keer. Dream it, wish it, do it. We moeten doen wat ons gelukkig maakt en onze dromen achterna gaan.

don’t dream your life, live your dreams