Tablet-nekje/Iped-schouder

klaaso 18 mrt 2016

Waar lopen we massaal tegenaan in deze wereld?

Er lopen behoorlijk wat mensen rond met een bochel (tabletnekje/Iped schouder).
Vroeger zag je dat ook wel, maar dan meer zelden en vooral bij paters en monniken die de Bijbel als uitgangspunt namen voor de houding die ze aannamen in de maatschappij waar ze zich in voortbewogen.
Vaak waren deze mensen wel op deze wereld, maar niet meer van deze wereld.
Tegenwoordig ben je pas van deze wereld als je een zelfde houding aanneemt en schouderophalend op je medemens reageert… Wat kunnen we hiervan leren?
Belerende toespraken daar zit niemand op te wachten, maar steeds in deze houding verder door het leven gaan is ook geen optie, alleen als je net als een hond je edele delen graag zelf schoon likt.
Denk eens na hoe “bevrijding” er voor jou uitziet en welk beeld er bij je opkomt?…
Bij mij komt het beeld naar voren van een jonge “Fa” (meisje zonder veel kleren) die een gat in de lucht springt met een holle rug en ondertussen een strandbal vangt, met natuurlijk een gulle lach op een zonovergoten strand. De manier van communiceren bestaat bij de mens voor 80% uit z`n houding en gezichtskenmerken (uitstraling).Natuurlijk heb je dit in je drukke 1 op 1 wereldje niet nodig, maar uiteindelijk bepaalt het wel je hele zijn en hoe je over komt naar de buitenwereld.Oplossing: Laten we de technologie inschakelen om daar verandering in aan te brengen door in de eerste plaats de dialoog weer aan te gaan en ons los te weken van die miezerige apparaatjes die al onze aandacht opeisen., Waardoor we als Zombies met een DOWN-(under)Syndroom doodsbenauwd naar elkaars veters kijken en langzaam voortslenteren. Kom laten we weer dwalen en ons verliezen in deze wonderschone wereld met zoveel waar we ons over kunnen verwonderen. Het is heerlijk als je je hele gezicht weer laat beschijnen door een vriendelijk lentezonnetje dat door jou aanblik je zal belonen met haar warmte en helende krachten. Zeg weer vriendelijk goeden dag zonder gelijk weer weg te duiken. Maak eens een grapje of geniet eens van de stilte, een goed gesprek enz…
Lezen moet ook kunnen door brillen met ingebouwde schermpjes of geprojecteerde teksten op schermpjes (technologie die er aan staat te komen). Laat je fantasie los over hoe de toekomst er uit behoort zien, deel dit met anderen en maak deel uit van deze toekomst. Want wat je niet ziet zie je ook niet aankomen (verkeerswijsheid).
En wat je niet deelt kan je niet bij een ander leggen (facebook-waarheid)