Oud, vrouw, advocaat, een chassidische Jood gaat v

Koos Schnöink 29 feb 2016

Maakt niet uit hoe oud je bent, slecht te been of welk geloof je aanhangt. Het maakt niet uit of je advocaat bent, de hele wereld gezien hebt. Nee, het probleem is je bent een vrouw.
Ik was niet van plan naar Israël te gaan maar als ik al wil, ga ik zeker niet met Israël Airlines.
Deze vliegtuigmaatschappij heeft de gore moet, sorry voor mijn taalgebruik, gehad om een 81-jarige Joodse vrouw van haar zetel te verjagen. Dit omdat de stoel naast haar was gereserveerd door een chassidische Joodse man, zo lees ik in deze krant. De vromen”, zoals ze ook genoemd worden, is een ultraorthodoxe richting binnen het jodendom. Je ziet ze wel eens lopen, zwarte kleding, hoed en pijpenkrullen dan weet je dat dit is chassidisme.
Je weet wel diezelfde idioten die een tijd terug door Nederland trokken met de heer Eliezer Berland. Een Rebbes (leider) die beschuldigd is van het verkrachten van meerdere vrouwen en sindsdien heel de wereld over zwerft. Zo een figuur zou ik ook niet naast willen zitten. Maar de oudere dame moest verplaatsen en niet de chassidische Joodse. Ik vind het prima dat je gelooft in, in mijn ogen idiote regels om dat jou God dit wil. Maar mijn God zegt zeker dat we opstaan en eerbied hebben voor oudere dames. Het gedrag van deze groepering is uiterst ongepast en zeer discriminerend. Ik hoop ook dat het proces, wat mevrouw aanspant tegen de vliegtuigmaatschappij zo afloopt dat ze zwaar door het stof moeten en de volgende keer de vromen, pff hoe vroom meer schijnheiligen, die zich zo gedragen verwijderen uit het vliegtuig. Laten ze zelf maar een maatschappij beginnen.