Geluk, geld & Ronnie

Rosa Lee 29 feb 2016

Een Porsche, handtas van Chanel, grote villa en altijd uiteten gaan. Het klinkt allemaal geweldig: zoveel geld hebben dat je kan kopen wat je wilt. Maar maakt bakken met money nou echt gelukkig? Maakt geld gelukkig? Het is de wel bekende vraag die eens in de zoveel tijd opduikt. Ik heb er zoals velen geen eenduidig antwoord op. Ja, geld is belangrijk, omdat we het nodig hebben om in ieder geval in onze basisbehoeftes te kunnen voorzien. Maar liefde van je dierbaren is misschien nog wel belangrijker.

Dat dit ook voor artiesten geldt, bewijst een fragment bij Spuiten en Slikken afgelopen week. Normaal trekt dit programma mij niet, maar toen ik de naam Ronnie Flex-in het echt Ronell Langston Plasschaert- hoorde, keek ik niet meer op of om naar al die eindeloze appberichten, maar richtte ik mij tot de televisie. Die gozer van de hit van Drank & Drugs ja, die Ronnie.

Wie denkt dat Ronnie een nietsnut of kapsoneslijer is, heeft het mis. Zo haalde hij samen met anderen van collectief New Wave de Popprijs 2015 binnen. Tijdens zijn deelname aan Expeditie Robinson bleek al dat Ronnie eigenlijk behoorlijk verlegen is. Daarnaast is hij ook een sympathieke jongen. Bij een nabeschouwing toverde hij een glimlach op ieders gezicht door vol enthousiasme te vertellen over zijn vroegere kinderknuffel.

In het fragment bij Spuiten & Slikken gaat Nathan de Vries mee naar Ronnie’s optredens. Ronnie vertelt aan het einde van de avond dat hij eigenlijk erg eenzaam is, altijd zelfs. Jarenlang had hij twee beste vrienden, maar die verdwenen toen hij beroemd werd. Hij is nu zijn eigen beste vriend geworden. Hij zegt dat hij vroeger ervan droomde om al die dure spullen te hebben, maar het is voor hem eigenlijk niks waard.

Man, man, man. Wat gun ik hem een beste vriend, zodat hij zich niet meer eenzaam voelt. Iemand waarmee hij kan lachen, huilen en alles mee kan delen net zoals vroeger. Hieruit blijkt maar weer dat veel geld niet alles zegt. Zorg ervoor dat je doet waarin je plezier hebt, maar zorg er daarnaast ook voor dat je dit kunt delen met je naasten. Hun liefde is onvervangbaar.