‘Doe het zelf’ krijgt nieuwe dimensie

Sylvia Peters 22 feb 2016

Als de jaren gaan tellen, slaat het verval toe. Bij de een misschien wat sneller dan bij de ander. Gelukkig kunnen we hier tegenwoordig wat aan doen. Waar vroeger een facelift alleen voor de rijken was weggelegd, hebben miljoenen vrouwen tegenwoordig de Botox spuit en de fillers ontdekt. Sommige knappen er echt wel wat van op, maar ik heb ook koppen voorbij zien komen die in een lugubere tekenfilm niet zouden misstaan. Misschien heeft het te maken bij wie je het laat doen of hoe vaak je het doet, maar uiteindelijk krijgen er toch veel de uitdrukkingsloze eenheidsworstkop. Als ze dan ook nog de lippen en tieten op laten spuiten, moet ik toch enigszins denken aan een kruising tussen van Katrien Duck en een kameel.

Maar alle gekheid op een stokje, we hebben het hier natuurlijk over die types die geen maat weten. Ik denk dat er genoeg vrouwen zijn die iets aan zichzelf laten doen, zonder dat zij een karikatuur van zichzelf worden. Vrouwen die bijvoorbeeld hun borsten laten doen omdat ze ongelukkig zijn met hun oude theezakjes, hebben wat mij betreft gelijk. Net zoals de mensen die een buikwandcorrectie laten doen omdat ze zo’n doorzettingsvermogen hadden om tientallen kilo’s af te vallen. Daarbij is het jouw lijf en moet je doen wat je happy maakt.

Gelukkig is er tegenwoordig voor diegene die ook niet tevreden zijn over de hang/stand van hun borsten een goedkoper alternatief: het decolletape van een bekende ‘doe het zelf’ keten. Kim Kardashian toonde op de sociale media hoe je het tape moest plakken om een super decolleté te creëren. Waarschijnlijk werkt het niet op theezakjes, maar met een leuke C of D moet er toch wat winst te behalen zijn? Lijkt mij trouwens ook ideaal voor rimpels, wallen en vetrollen. En dat alles voor een zeer billijke prijs.

Uiteindelijk blijkt wederom dat ik niet zo’n ‘doe het zelver’ ben. Ik zie er namelijk enorm tegenop om die tien rollen tape er straks weer af te halen. Ik denk dat ik voor de rest van mijn leven maar een mummie blijf.