Winter in het Noorden, met de slee krantenlopen!

Hans Pascal 8 jan 2016

Winter in het Noorden, met de slee krantenlopen!

Daar gaat de wekker 05.30 tijd om op te staan, want de ochtendkranten moeten weer worden bezorgd.
Als bezorger van diverse ochtendkranten(Dagblad van het Noorden, Telegraaf, ND, Trouw en Volkskrant heb ik de afgelopen jaren redelijk wat wintersweer mee gemaakt.

Toch werd ik op 5 januari 2016 flink verrast door de grote hoeveelheid ijzel dat zich op de weg gevormd had. Ik stapte op mijn fiets maar al snel had ik door dat dit niets zou worden. Ik ben dus verder gaan lopen richting mijn depothouder, na een fiets/glij/looptocht van 45 minuten kwam ik daar aan. Het was toen 06.15 normaal kom ik daar een half uur eerder aan. Na het inladen van de kranten vertrok ik weer vanuit het depot richting mijn eigen krantenwijk. Het was 07.00 toen ik aankwam in mijn krantenwijk en dus eindelijk kon beginnen aan de lastige klus om elke abonnee een nette en verzorgde krant te bezorgen.

Het was één grote glij partij. Het bezorgen ging van deur tot deur dankzij subtiel glijwerk, bevroren brievenbussen openbreken, een fiets die telkens maar weer erbij gaat liggen omdat hij het ook niet meer ziet zitten.

Maar ik ga vrolijk door want het is tenslotte wel je werk en wat voor werk je ook doet men verwacht dat je onder elke omstandigheid een passende oplossing verzint. Want geen krant dat kan er bij diverse mensen toch echt niet in. Het was al weer half 9 toen ik bij mijn huis aankwam.(mijn huis staat in mijn krantenwijk). Ik besloot de fiets maar in te wisselen voor de slee die vol trots mij op stond te wachten.

Met zijn mooie houtenpootjes gleed hij als een mes door de boter. Ja, de slee die was toch echt de ideale partner in de strijd tegen de ijzel. Waar anderen mensen druk bezig waren de hoofdwegen weer begaanbaar te maken voor een ieder de dit weer durft te trotseren gleed ik samen met mijn slee rustig door naar het volgende huis, en het volgende, en het volgende tot het laatste huis bezorgd was.

Om half 10 kwam ik met mijn slee weer thuis en konden wij genieten van de warme kachel die al goed was gestookt om mijn koude voeten weer op te warmen.
Ik kan wel zeggen dat de samenwerking met de slee toch echt een aanrader is voor iedereen.

Respect voor een ieder die door deze winterse weersomstandigheden naar zijn of haar werk is gegaan.