Politiek + geloof = Ongeloof

Roodkapje 27 jan 2016

Over politiek en geloof valt niet te twisten, zegt men. Toch draait onze hele wereld om deze twee onderwerpen. De politiek hangt met leugens aan elkaar en als wij ons niet aan de regels houden volgt er een sanctie, in welke vorm dan ook. Het één na het andere schandaal wordt openbaar gemaakt, terwijl men pleit voor oprechtheid. Politici en andere hoog opgeleiden kijken neer op lager geschoolden. Gelovigen kijken neer op andere geloven. Dit gegeven alleen al zegt genoeg over de denkwijze en religieuze leiders.
Mensen worden boos om wat hen wordt aangedaan met alle negatieve gevolgen van dien. Het is er van jongs af aan ingestampt, dus denkt men dat het een waarheid is. Niets is minder waar! We zijn allemaal MENS, Mensen worden geprogrammeerd door ouders, geloof en politiek. Dat moet je als individu niet willen.
Politici hebben een enorm salaris omdat men vindt dat hoog opgeleiden beloond dienen te worden en het geestelijk zwaar is. Wat is het verschil met mensen die lichamelijk zwaar werk doen? Zonder bouwvakkers geen goede woning. Zonder boeren geen voedsel. Zonder verpleging geen zorg. Ook zij hebben een vak geleerd! Samenwerking is het credo in de politiek. Waardeer dan ook elke schakel met een gelijkwaardig salaris. Het wordt tijd dat er een flinke bezem door de politieke en gelovige wereld wordt gehaald. Men spreekt zichzelf continue tegen. De kerk zegt:”het paranormale deugt niet”, maar Jezus liep op water en deed aan handoplegging. De Islam zegt:”Het westen deugt niet”, maar komen in grote getale hiernaartoe voor een beter leven. De politiek zegt:” wees oprecht”, maar ze vertellen de één na de andere leugen om elkaar de hand boven het hoofd te houden en hun zin te krijgen. De rechter laat je een eed afleggen om oprecht en eerlijk te zijn waarin zij de wetten opvolgen die de politiek heeft opgesteld. Er zijn een aantal prachtige spreekwoorden en gezegden heren en dames politici, gelovigen, media, en mede Nederlanders, welke luiden: 1- Verbeter de wereld en begin bij jezelf. 2- Wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in. 3- Twee, of meerdere, geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Spreekwoorden hebben een waarheid waar geen mens onderuit kan. Het wordt tijd voor positief nieuws, positieve instellingen, en gelijkwaardige inkomens voor een menswaardig bestaan. Alleen dan zal de positiviteit langzaamaan weer de boventoon voeren bij het volk.