Lilian Marijnissen nieuwe voorzitter FNV ?

erik46 26 jan 2016

De FNV is afgelopen maanden erg veel in het nieuws, met o.a. acties met de politie, ambulance personeel, WSW ers en zeker met de thuiszorgmedewerkers.
Soms met heel veel succes en soms denk ik wel eens het kan beter.
De actie #reddezorg, is een voorbeeld van een goede actie. De mensen in de zorg hebben ongeveer 1 miljoen handtekening opgehaald, 1 miljoen mensen in Nederland vinden dat we de zorg niet kapot moeten bezuinigen, zoals de PVDA en VVD nu doen.

Eigenlijk was het de bedoeling om die 1 miljoen handtekening aan te bieden aan staatssecretaris van Rijn, je weet wel die man van de PVDA die zelfs zijn eigen moeder niet hielp terwijl zijn vader op de Nederlandse tv smeekte om hulp.

Maar nadat een van de grootste thuiszorgorganisatie TSN in de financiële problemen kwam, maakte o.a. Ton Heerts de voorzitter van FNV met van Rijn een hele vage deal. Een deal waar niemand iets van begrijpt, want TSN is nog steeds niet gered en 12.000 banen staan nog steeds op de tocht, zo ook bij thuiszorgorganisatie Verian. Verian heeft afgelopen week 600 thuiszorgmedewerkers ontslag aangezegd.
In deze vage deal, van PVDA mensen onder elkaar, was afgesproken dat 1 miljoen handtekeningen niet meer aangeboden werden, wat natuurlijk een schade is.

Het goede nieuws is dat dhr. Heerts eindelijk ophoepelt want, rare PVDA deals waar niemand iets mee opschiet zitten we niet op te wachten. De FNV moet dus op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ik mag hopen dat er eindelijk eens iemand komt die anders tegen solidariteit aankijkt en iemand die solidariteit hoog in vaandal heeft staan. Niet zo als dhr. Heerts die partij politiek belangrijker vinden dan de leden van de FNV.

Minster Bussemaker vinden dat er meer vrouwen in de top moeten komen en roept dat ook tegen ieder bedrijf mag hopen dat ze het ook vind bij de grootste vakbond. Ikzelf vind dat FNV in de toekomst geleid moet gaan worden door een vrouw, namelijk Lilian Marijnissen. Lilian werkt al een hele tijd voor de FNV, doet het erg goed en heeft succes met de actie #reddezorg.
Ja, Lilian is de dochter van, maar Lilian staat voor solidariteit, juist die solidariteit die ik nu en andere missen. Lilian is jong en zal dus ook veel jonge mensen aanspreken, Lilian is een vrouw, die deze topfunctie goed zou kunnen invullen want ze is een intelligente vrouw.
FNV ben wijs en kies deze keer voor een jonge intelligente vrouw namelijk Lilian Marijnissen als voorzitter van de FNV, een boegbeeld voor de komende jaren !!