Dierenleed & Goede Doelen

Joke de Cock 5 jan 2016

Vandaag weer in beeld op radio en TV, de slecht behandelde “ezeltjes”. Steeds meer! van hen moeten geholpen worden en daarvoor is geld nodig. Gisteren waren het de verlaten honden uit Spanje en de week daarvoor de verwilderde katten uit Europa. Alle strooppartijen die wij, vanuit hier, in Afrika moeten tegen houden laat ik nog buiten beschouwing. Dat er in Nederland niet aardig met varkens(kippen/kalven/koeien)wordt omgegaan valt niet in de ‘goede doelen’ categorie maar meer in het (tja het is weer zover) feit dat de Nederlander op koopjesvlees uit is. Gek toch dat deze Nederlanders wel een van het meest gulste volkje blijkt te zijn bij de ‘goede doelen’.Nog gekker is het dat juist op de emoties van de minst(€)bedeelde medelanders gespeeld word. Zij moeten zich al schuldig voelen voor die ene kippenpoot (waarschijnlijk een vleugeltje) die niet van de bio poelier af komt. Bovendien hebben ze in hun flatje zich waarschijnlijk de warmte van een katje gepermitteerd, hoe durven ze!
De vraag van o.a. de dierenbescherming om geld voor de opvang van dieren die massaal gedumpt zouden worden hier in te lande, wil ik toch ook even neer leggen. Waar komen al die asiel dieren nu werkelijk vandaan? Misschien hebt u er ook weleens over nagedacht en zich afgevraagd…waarom zie ik dit niet in mijn omgeving. Klopt, dieren in Nederlandse asielen komen voor 75% niet uit Nederland. Ze worden met alle goede bedoelingen ingevoerd.
Even terug naar de Ezeltjes. Voor de langere termijn (ezellevens kost het toch), besteed het geld aan educatie(omgang met dieren) en vervoer innovatie. Voor de honden, katten import op commerciële basis, (ja, mensen verdienen er hun brood mee, zeker de “goede doelen” organisaties), geld eigenlijk hetzelfde. Enige historische kennis over hoe het “dieren zwervers” probleem in Nederland is opgelost lijkt een goed middel om in de EU te verspreiden. Let wel, dit was een zeer diervriendelijke manier. (jaren ’80)
En voor het geval u nu allen denkt dat ik een dieren hater ben en daarom geen donaties aan ‘wereldse ezeltjes’, Spaanse honden en Bulgaarse katten wil, dat heeft u mis. Ik ben honden en katten eigenaar, geef in de vriesperiode ook de vogeltjes te eten, en ben vegetariër. Wat ik fijn zou vinden is dat al het zogenaamde goede doelen dieren geld naar ontwikkeling en vooruitgang in behandeling gaat in plaats van naar korte termijn oplossingen.
Als dit gebeurt zijn er op termijn vele dieren meer geholpen dan nu met alle goede bedoelingen.