Meneer Trump, wat bent u slim.

Beste meneer Trump,

Wat bent u toch slim. U heeft goed om u heen gekeken en zich aangepast aan hoe het tegenwoordig werkt: roep iets dat stuitend is en waarvan je zeker weet dat het veel stof doet opwaaien en hele gemeenschappen, landen, wat zeg ik, de hele wereld valt over u heen.
Wij hebben er in Nederland ook zo één die af en toe wat gilt, en huppetee, het stoutste jongetje van de klas, dat eigenlijk in de hoek zou moeten staan met een mutsje op waarop staat “ik ben een ezel en mag geen domme dingen zeggen”, krijgt alle aandacht uit elke hoek waar hij hem hebben wil.

Wat de media momenteel maar niet wil begrijpen en u wel, is dat wat aandacht krijgt groeit. Elke scheet die u laat wordt breed uitgemeten getoond op televisie, wordt flink over gedebatteerd in allerlei programma’s en in allerlei magazines en in de kranten bent u voorpagina nieuws.
Elke keer wordt er nagepraat over wat u nu weer gezegd heeft en dat maakt u winnaar van elk debat of toespraak dat u publiekelijk voert.
U betaalt uw eigen campagne maar deze gratis publiciteit levert zo heel veel meer op en kost u helemaal niets. Briljant!
Het gevolg: groei in de peilingen. En als dit zo doorgaat dan staat u vooraan als de uiteindelijke strijd gevoerd moet gaan worden met de democratische kandidaat (hopelijk kandidate).
Chapeau!

Nu wilde ik mijn column beginnen met “wat bent u toch een slim mens” maar dat vind ik toch teveel eer. Een extremistische fascist is een betere benaming en elke vorm hiervan mag nooit geen kans krijgen in een wereld waar de vredelievende meerderheid in wil leven.
Maar wat deert het. Uw naam wordt weer genoemd en er wordt weer over u geschreven en heeft u weer de aandacht.
Meneer Trump, wat bent u slim…