Vakantie herinneringen

NienkeTV 9 nov 2015

Zelfs met de beste voorbereidingen is het ’s ochtends een chaos in huis. Vaders die bij de deur staat te trappelen om weg te gaan terwijl de rest van het gezin nog voor de zoveelste keer naar de wc gaat alsof er niet zoiets bestaat als een tankstation.

We vertrokken altijd vroeg in de ochtend om zo veel mogelijk de spits voor te zijn, maar toch had de spits ons altijd weer te pakken. Voor in de auto is het een slagveld omdat vaders instructies moet opvolgen van moeders die de weg kwijt is in het Shell stratenboek. Achterin sluiten mijn broertje en ik elk leuk spel af met een ruzie want IK heb gewonnen en JIJ speelde niet eerlijk!

Aangekomen gaat het vitten op alles en niets gewoon door. Samen een tent op zetten is een lastige puzzel die iedereen beter lijkt te weten. Mijn broertje en ik moeten altijd onze eigen tent opzetten, waar natuurlijk papa weer aan te pas moet komen omdat de scheerlijnen in spagaat liggen en het blijkbaar niet grappig is als er iemand over struikelt.

Ein-de-lijk! We kunnen erbij gaan zitten. Het plastic servies word tevoorschijn gehaald. Dat spul dat wij kinderen niet heel konden houden en z’n irritant geluidje mee kunnen maken. Dat zorgde ervoor zorgde dat mijn ouders het jaar erop het servies hadden geüpgraded. Na die vakantie hadden wij plastic servies 2.0, dat niet door de wind van tafel werd geblazen en bij de buren terecht kwam.

Nu we toch bij de buren zijn aangekomen. Die heb je niet voor het uitkiezen. Dat is net als Russisch Roulette; soms heb je geluk, maar meestal niet. Als ze geen hond hebben die de hele dag door blaft, dan hebben ze wel een baby die de hele dag door huilt. Enzovoort…

Op de dagen dat mijn ouders niet bij de tent zitten te ergeren aan de buren zijn we op pad. Meestal naar het strand. Makkelijk en goedkoop en altijd leuk voor het hele gezin. Kinderen spelen aan zee buiten gehoor bereik en ouders kunnen lekker zonnebaden. Na de zandscrub spoelen we ons af op de camping. Allemaal razendsnel, want als de sleutel in de douche zit, telt elke druppel. Als alle zand tussen alle naden uit is, begint het weer van vooraf aan, maar dan in de speeltuin.

Na een week vakantie, als je dan eindelijk in de vakantiestemming bent gekomen, is het tijd van naar huis gaan. Thuis aangekomen voelt pas echt als vakantie.