Opzettelijke aanrijding

Joyce de Volder 7 okt 2015 / 07:35 uur

Toen ik gisteren van school naar huis fietste gebeurde er iets wat ik totaal niet zag aankomen. Nadat ik nog even was gaan winkelen wilde ik op mijn fiets stappen maar toen..

Ik wilde, nadat ik een stuk op de stoep was gelopen op mijn fiets stappen om zo de weg op te gaan. Ik schrok! Een man toeterde hard, heel hard. Ik snapte er helemaal niets van, wat deed ik verkeerd? De man gaf extra gas. Ik voelde de warmte van de auto langs mijn been. Toen de man eindelijk klaar was met extra gas geven kwam hij naast me rijden, deed zijn raam open en schreeuwde “je mag hier niet fietsen!” Ik dacht, ik mag hier niet fietsen? Waar slaat dat op? Ik fietste in Tilburg gewoon netjes aan de kant van de weg over het Besterdplein. Ik bleef kalm al kookte ik van binnen. Ik voelde me bedreigd. Waarom gaf de man ineens zoveel gas? Was het zijn bedoeling mij te raken? Probeerde hij mij te verwonden? Wat was zijn doel?

Toen ik een paar meter verder was en ik de man met een vreemd gezicht had nagekeken riep de volgende man naar me. “Dat scheelde maar heel weinig!” Ik was erg boos en reageerde ook hier niet op. Nadat ik eindelijk thuis was en ik van mijn fiets af was gestapt trilde mijn benen nog van de woede. Waarom willen mensen opzettelijk andere mensen aanrijden? Dat is toch niet meer normaal? We kunnen allemaal praten, waarom roep je dan niet gewoon als er iets is waar je het niet mee eens bent?

Het verkeer wordt steeds gevaarlijker. Mensen stoppen niet meer voor zebrapaden, maar geven ook extra gas als zij het ergens niet mee eens zijn. Zorg dat je je eigen weet te beheersen in het verkeer en maak het voor iedereen zo veilig mogelijk. Daar kun je mee thuiskomen.

Reageer op artikel:
Opzettelijke aanrijding
Sluiten