Onzin!

Sven Lindgreen 7 okt 2015 / 07:55 uur

Onlangs liet Danny Blind weten dat het onzin is dat hij met een Ajax-bril spelers selecteert. Ik snap dat hij dat onzin vindt. Het is ook totaal bezopen om te denken dat Danny Blind een voorkeur voor Ajax heeft. Danny Blind heeft 13 jaar bij Ajax gespeeld en hij heeft de afgelopen 15 jaar maar en handvol functies bij de club gehad, maar is het niet een beetje vergezocht dat hij alleen daarom vijf spelers van Ajax selecteert?

Volgens Blind probeert hij de beste spelers te selecteren en kijkt hij daarbij niet naar de club. Het feit dat hij alleen Frank de Boer belt, komt vooral omdat Philip Cocu zijn telefoon niet opneemt, dus dat ligt helemaal niet aan Danny.

Toch zou ik als één van de 17 miljoen bondscoaches een aantal wijzigingen doorvoeren. In mijn selectie zullen onder andere Robbert Te Loeke, Danzell Gravenberch, Matthew Steenvoorden, Geert Arend Roorda en Jeroen Lumu zitten. Daarnaast kunnen ook Warner Hahn en Paul Gladon een uitnodiging verwachten.

De oplettende lezer zal opvallen dat dit vijf spelers van FC Dordrecht zijn. Hahn en Gladon speelden dan weer een grote rol in de promotie naar de Eredivisie van FC Dordrecht in 2014. Dat ik in Dordrecht ben geboren, heeft met deze selectie overigens niets te maken. In Dordrecht lopen gewoon meer spelers rond die in aanmerking voor Oranje komen dan in, pak hem beet, Amsterdam.

Ik heb als bondscoach eigenlijk alleen contact met FC Dordrecht-trainer Harry van den Ham. Ik wil bijvoorbeeld Frank de Boer wel bellen, maar die neemt niet op. Misschien dat ik niet in zijn adresboek sta ofzo. En ik heb echt wel beeldmateriaal van andere spelers, maar dat is door mijn hond opgegeten. Het zou een beetje vreemd zijn om die spelers dan op te roepen.

Oké, toegegeven, niet zo heel lang geleden werd FC Dordrecht met 7-0 verslagen door NAC, maar zullen die nou echt zoveel slechter zijn dan Rapid Wien, Jablonec of Molde?

Met deze spelers moeten we met gemak van Kazachstan winnen. Kazachstan speelt op kunstgras en FC Dordrecht ook. Dus dat lijkt me een geldig argument.

Als laatst wil ik voorstellen om interlands niet meer te spelen in de ArenA, maar gewoon op de Krommedijk. Daar is ook sfeer, hebben ze kunstgras, maar het allerbelangrijkste, de kroketten zijn er warm.

Als u dit allemaal leest en denkt dat ik door een FC Dordrecht-bril kijk, heeft u dat mis. Dat is onzin. Het interesseert me niet van welke club ze zijn. Ik probeer de beste spelers te selecteren. Elke trainer zou dat toch doen?

Reageer op artikel:
Onzin!
Sluiten