Lachen is gezond

NienkeTV 25 okt 2015

Op stage een zware work-out gehad. Ik zei al dat ik Popeye niet was, maar ik kan nu wel solliciteren voor die baan. Steroïden niet meer nodig! Genoeg getraind voor de komende week(en).

Stomend en puffend fiets ik naar huis. Op dat moment ben ik een zware last voor het broeikaseffect. Oververhit en nu ook nog geschikt als invaller voor Po van de Teletubbies. Nee, lekker charmant! Knetter rood hoofd, maar geen coole tv op mijn buik.

Onder het zweet begeef ik mij in de trein. Ik stink minstens een uur in de wind. Alleen is er in de trein geen windje te bekennen. Daar kan ik wel voor zorgen, maar dat zal de situatie niet bevorderen. Misschien moeten we ze naast de Metro ook gratis gasmaskers meegeven, want ik heb nog een aantal maanden stage.

KAK! Zie ik onderweg ook nog een koe zich ontdoen van zijn zware last, nét wat ik wou zien. Ik zit niet als enige in de stinkzooi. Nou, wat een geruststelling zeg. Gelukkig gaat hij niet met het OV maar het VV (vee-vervoer).

Loop ik langs de trein, richting het station om uit te checken, loopt een jonge man mij bijna omver. Dát zal pas een knallende ontmoeting zijn geweest. Al heb ik liever dat de jongens voor me vallen. maar ja, ze liggen tegenwoordig niet voor het oprapen.

Bijna bij mijn fiets aangekomen, hoor ik mensen achter mij lachen. Verkeerde conclusies worden getrokken. Ik heb niet in mijn broek geplast, maar mijn kapotte zadel is de boosdoener. Deze fungeert als spons en daar was ik de dupe. Ik schaam dus eigenlijk voor iets dat me niet is overkomen, dat is als vol zitten van een toetje dat ik niet gegeten heb, raar!

Aangekomen bij de schroothoop, fietsenstalling van Zwolle, waar m’n fiets altijd verstoppertje met me speelt. Fietsen, klere-ding. Probeer me er maar niets van aan te trekken. 3, 2, 1 ik kom!

Thuis aangekomen spring ik direct onder de douche en spoel ik alles van me af. Mijn zweet loopt weg in het doucheputje. Ben ik toch nog ergens goed voor, reinig het riool met mijn biologische zoutoplossing. Zo is de zee dus ontstaan!! Zouden ze me wel voor mogen bedanken.

Soms zit het mee en soms zit het tegen, soms zit het in de weg en soms heb je dikke pech, maar wat er ook gebeurd, Ik blijft altijd lachen, want aan een stijgende zeespiegel hebben we ook weinig!