Heimwee

annelies89 19 okt 2015 / 15:55 uur

Verruit de mooiste reis tot nu toe heb ik gemaakt van september tot november 2014 naar Thailand en Indonesia.

Een reis waarvan ik gerust kan zeggen dat het mijn leven heeft veranderd. Een reis waarin ik mezelf heb leren kennen. Een reis die ik altijd al eens wilde maken.

Nadat ik in het voorjaar van 2014 geheel onverwachts mijn vader verloor, wist ik het zeker! Ik moet mijn droom verwezenlijken , het leven is immers niet zeker.

Ik boekte een ticket voor de zomer, de tijd ging zo snel en voor ik het wist stond ik op Schiphol, nog een laatste knuffel van familie en de laatste appjes naar vrienden en voor ik het wist ging ik door de poorten. Jaaaa… dat was misschien wel het spannendste moment! Geen idee wat je zou gaan meemaken en hoe ik me zou voelen om dit alleen mee te mogen maken!

Het is heel moeilijk om mijn gevoel in deze blog te omschrijven. Het is echt een geweldig gevoel. Een gevoel van ultieme vrijheid, alles kan , alles mag en er is niks te gek! De mensen zijn ontzettend lief en helpen je met alles. Ik heb me dan ook geen één moment onveilig gevoelt tijdens mijn reis.

Maar ook de mensen die ik heb ontmoet tijdens tours en overnachtingen in hostels, in één woord TOP! Je wordt open-minded, je komt op zulke mooie en bijzondere plekken die je nooit meer zal vergeten , iedereen is je vriend en iedereen wilt jouw vriend zijn en je hebt alles gemeen op dat moment en dat is; reizen!

Ik kan je zeggen dat ik van elk moment heb genoten. Maar als ik heel eerlijk ben… Besef je het allemaal pas als je terug bent!

Zo begon dat al direct toen ik mijn vlucht terug had naar Nederland, super fijne vlucht gehad met China airlines (aanrader!) , maar we konden niet landen door weersomstandigheden.. Zo heb ik een stuk of 15 keer de afsluitdijk gezien vanuit de lucht.. Mijn goede humeur werd al minder want hier had ik nog niet zo over nagedacht… Het was begin november en ik zat in het vliegtuig met een zomerbroek, T-shirt en sandalen!!

Gelukkig had moeders hier op gerekend en mijn winterjas meegenomen. Na mijn aankomst gingen we de weg op. Bizar, zo rustig… Bijna geen geluiden, geen smok in de lucht, geen getoeter, geen honderden auto s op een klein stukje wegdek.. Nee gewoon rustig voor mijn doen! Ik waardeerde alles! De bank , de verwarming, het water uit de kraan, douche, bed, vrijwel alle spullen! Wat een zegen is het eigenlijk… En dat besef ik pas sinds ik op reis ben geweest. En dan… komt de heimwee… Ik had nog nooit van mijn leven heimw

Reageer op artikel:
Heimwee
Sluiten