Exodus Europa

DoomerT 19 okt 2015 / 09:00 uur

Elke dag is het weer hetzelfde verhaal; gedoe over de vluchtelingencrisis en de denkkampen die zijn ontstaan. Dit is een democratie, dus we laten het echte denkwerk over aan hogere machten. Maar wat weten zij er eigenlijk van af? Als we Geert op zijn blauwe ogen mogen geloven, importeren wij momenteel talloze terroristen. Of Rutte zich ook zorgen maakt, moeten we maar aflezen van de gelaatsuitdrukking van ons staatshoofd. Van links komt het volgende: wat zou jij er zelf van vinden als jij een vluchteling was?

Prima, laten we ons even verplaatsen in de schoenen van een mogelijke toekomstige vluchteling.
Een Europese (burger)oorlog is begonnen. De grenzen zijn dicht, de banken gesloten, iedereen verliest zijn baan en het is vechten of vluchten. 99% van ons is alles kwijt en zoekt onderdak in VN kampen, terwijl de 1% met de middelen en connecties zich via smokkelroutes naar de VS laat brengen. Terwijl wij verhongeren in kapotte tentjes, riskeren de arme Nederlandse bankiers en BNers hun leven om de grens tussen Mexico en Amerika over te steken. Dit alles om het idee dat ze iets beters verdienen dan Mexico. Vervolgens verwelkomen Amerikaanse humanitaire helden de vermoeide bankiers en BNers met een liedje en een flesje water, voordat ze met bussen naar hun “tijdelijke” onderkomen in een Hilton worden gebracht. Dit veroorzaakt natuurlijk een humanitaire crisis die de VS vele miljarden kost. Terwijl de Amerikanen barmhartig junkfood aanbieden, gaan de BNers in hongerstaking voor biologisch eten. Ik denk dat iedereen wel kan raden hoe de gemiddelde Europese vluchteling, levend op aardappelsoep, hierover zou denken. Schouderklopjes voor Amerika, schietgebedjes voor Europa.

Dan is er nog de vraag van rechts: Waarom moeten al die mensen bij mij in de achtertuin?
Een goede vraag voor James, wanneer zijn Texaanse dorp van honderd inwoners thuis wordt voor duizend vreemde mannen. Dit volk brengt vast een ernstige stijging in cybercriminaliteit met zich mee, illegaal downloaden zit in hun cultuur. Vergeet niet het drastische kaastekort dat ze veroorzaken. En dan zijn er nog al die jonge oversexte Amsterdammers die maanden geen vrouw hebben gezien. Is zijn dochter wel veilig voor dit gespuis? Durft hij zijn vrouw nog alleen de straat op te laten? Straks is zijn huis niet meer te verkopen. Dan kan hij net als de vluchtelingen nergens meer heen. James kan alleen maar hopen dat ze in een ander dorp worden geplaatst, of is hij dan onmenselijk?

Reageer op artikel:
Exodus Europa
Sluiten