Er komt rook uit mijn oren

Marinus 6 okt 2015 / 03:45 uur

Gek word ik zo langzamerhand van al die hypocriete anti-rook-goeroes in Nederland. Nu willen ze middels een proefproces proberen af te dwingen dat mensen niet meer in hun tuin, balkon of op een terras mogen roken als andere mensen beweren daar last van te hebben.

Dat is een waanzinnig en bovenal een hypocriet idee. Zodra de temperatuur boven de twintig graden uitkomt weet worden barbecues in allerlei soorten en maten de tuin in gesleept. Met kolen, briketten, houtskool en niet te vergeten spiritus worden de barbecues in de hens gezet, giftige rookwolken trekken door de tuinen, buren die niet barbecueën moeten noodgedwongen hun ramen en deuren sluiten. Daarna wordt er vlees gecremeerd dat de stank tot een niet te verdragen niveau opschroeft.

Eindelijk zijn de kadavervreters voldaan waarna gezellig de vuurkorf of de open haard wordt aangestoken, giftige, stinkende rook trekt opnieuw door de wijk.
De anti-rook-goeroes ageren daar niet tegen, ze laten zich een gezellig samenzijn in de tuin of het balkon waarmee ze de buurt overlast bezorgen echt niet afnemen.
Maar wel zeiken over iemand die in zijn tuin of op het balkon een sigaret rookt, kijk, dat vind ik nou hypocriet!

Wanneer inderdaad een rookverbod voor tuin of balkon van kracht wordt krijgen pestkoppen een uitgelezen kans hun rokende buren dwars te zitten. Even de peukenpolitie bellen om een roker te treiteren waarmee de basis voor een handgemeen en jarenlange burenruzies is gelegd.

Anti-rook-goeroes willen ook af van rokers op terrassen. Maar je hoort ze niet over al die auto’s die voorbij de terrassen karren en giftige uitlaatgassen uitstoten. Als ze dat zouden doen moeten ze hun eigen stinkende heilige koeien van de hand doen en daar beginnen die hypocriete anti-rook-goeroes echt niet aan.

Ik ben een niet roker, maar ik erger me wel groen en geel aan al die moraalridders met hun hypocriete instelling over vermeende overlast veroorzaakt door rokers in tuinen, op balkons of terrassen.

Zoals een ieder weet kent burenoverlast vele vormen. Neem bijvoorbeeld blaffende honden die bovendien ook nog de stoep vol schijten, of geluidsoverlast van die asociale buren naast u, het rijtje voorbeelden van burenoverlast is schier eindeloos. Uiteraard valt er op u niets aan te merken, maar toch is burenoverlast met stip de grootste ergernis die mensen kennen. Maar wie veroorzaakt dan burenoverlast als niemand zich daar schuldig aan maakt?

Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.

Reageer op artikel:
Er komt rook uit mijn oren
Sluiten