Tussen droom & daad

Jacqueline Oerlemans 24 sep 2015

Wat zit er tussen droom en daad? Ik stel mezelf deze vraag opnieuw en opnieuw. Tijdens het sporten, in de douche, op de fiets. Wat zit er tussen droom een daad? Wanneer stopt het dromen? Wanneer start de daad? Wat denk je? Wat doe je? Wat remt je? Wat zet jou in beweging? Waarom slaagt de één er wel in om tot een daad te komen en de ander niet? Of pas heel laat? Tussen het stellen van deze vraag en het bedenken van een antwoord zit tijd.

Tijd. Dat is volgens mij ook meteen het antwoord op de vraag. Tussen droom en daad zit tijd. Tijd waarin je jezelf druk kunt maken over hoe je je droom om kunt zetten in daad. Want hoe denk je het dan wel aan te pakken? Tijd om angst bezit van je te laten nemen. Want kun jij het wel? Wat als je faalt? Je wilt niet falen. Je wilt slagen. Je wilt dat ze je bewonderen. Één tegenslag kan heel je droom onderuit halen. Dat laat je jezelf gebeuren. Je parkeert je droom. En dat praat je jezelf goed. Want hé, het is er nu de tijd gewoon nog niet voor. Het komt nog wel tot een daad neem je jezelf voor. Ooit.

Tijd. Tussen droom en daad zit tijd. Tijd die je efficiënt in kunt zetten. Tijd waarin je uitdenkt hoe jij het gaat aanpakken. Jij laat angst niet toe. Je weet dat je risico’s neemt. Maar dat neem je voor lief. Gaat er iets niet helemaal volgens wens? Dan stel je jouw plannen bij. Indien nodig vervolg je jouw weg via een zijpad. Jij jaagt je droom na. No matter what. Je houdt steeds je doel voor ogen.

Tot welke groep hoor jij? Alles begint met een droom. Hoe scherper je je droom voor je ziet, hoe makkelijker het is om je doel voor ogen te blijven houden. Na het dromen begint de klok te lopen richting daad. Hoe maak jij geschiedenis? Hoe benut jij je tijd tussen droom en daad?

Volg je hart want dat klopt! Omring jezelf met inspirerende mensen. Onderzoek. Start. Je kunt niet falen in het najagen van je droom. De weg is altijd leerzaam. Of je je doel bereikt of niet. Dat gun ik alle dromertjes. Inclusief mezelf. Ik ga mijn droom omzetten in daad! Ik neem er nu de tijd voor! Wat doe jij?